StoryEditor
SplitGORJELA PLASTIKA

Split se probudio u oblaku dima: požar na TTTS-u je lokaliziran, ali izdimljavanje će sigurno trajati do popodnevnih sati

29. srpnja 2020. - 10:38

- Jedan vatrogasac lakše je ozlijeđen, radi se o uganuću noge, tijekom intervencije gašenja požara koji je u srijedu, oko tri sata iza ponoći, buknuo u reciklažnom dvorištu na TTTS-u, gdje su gorile bale papira i nešto plastike. Doznajemo to od Ivana Kovačevića, zapovjednika Javne vatrogasne postrojbe Split.

U gašenju je sudjelovalo 13 vatrogasnih vozila i 40 vatrogasaca JVP-a i DVD-ova Split, Žrnovnica, Vranjic, Solin, Mladost i Podstrana.

- Požar se nije proširio na objekt. Lokaliziran je, naime, nešto prije 4.30 sati, od kada više nema opasnosti da će eskalirati. U 7 sati je napravljena smjena i reducirane su snage, tako da su sada na terenu tri ekipe, odnosno 10 vatrogasaca koji rade na saniranju. Znači, sve se to dodatno polijeva, te prekopava, radi čega je angažiran i manji bager. Izdimljavanje će sigurno trajati do popodnevnih sati. No, više nema opasnosti, a bit ćemo tamo dok god bude trebalo, odnosno dok god ima dima – rekao nam je zapovjednik Kovačević.

- Požar je izbio oko 3 sata ujutro na vanjskom dijelu skladišta gdje držimo balirani otpad, znači ne u hali. O uzroku ne možemo nagađati dok policija ne obavi očevid. Još sam u šoku – kazala je Ivanka Ajduković, voditeljica pogona za gospodarenje otpadom tvrtke "Eko Komunalije Plus".

image
Nikola Vilić/HANZA MEDIA
image
Nikola Vilić/HANZA MEDIA
image
Nikola Vilić/HANZA MEDIA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2021 11:25