StoryEditor
SplitIMA NAS SVAKAKVIH

Poruka Splićanima koji love vitamin D: Samo vi guštajte, ima i onih koji su doma da biste imali dovoljno prostora samo za sebe...

Piše G.R.
10. travnja 2020. - 17:09
Ovi maleni su stvarno na pristojnoj distanci. I neka njihDuje Klarić/HANZA MEDIA

Šteta što ovih dana, kada nam baš treba varljivo proljetno vrijeme s povremenom kišom i oblacima, kao za inat grije sunce i mami naše sugrađane iz svojih domova.

- Međutim moramo biti svjesni situacije u kojoj se nalazimo. Možemo konstatirati da velika većina građana poštuje ove mjere, ali postoje i oni pojedinci koji nisu. Mi iz policije molimo građane da ostanu doma u ovom periodu za kojeg ne znamo koliko će trajati. Vodit ćemo računa da ne bude okupljanja i o držanju socijalne distance, a moram najaviti i da ćemo, ako to bude potrebno, od županijskog stožera zatražiti da donese odluku da se određeni prostori u gradu ograniče za kretanje ljudi. Radilo bi se, dakle, o onim prostorima koji nisu potrebni za neophodno životno kretanje građana - poručio je danas Marko Srdarević, zamjenik načelnika PU splitsko-dalmatinske.

Također, kaže da su primijetili kako se ljudi okupljaju na krovovima stambenih zgrada, a dovode čak i djecu te je poručio da nema nikakve razlike družite li se u parku, na igralištu ili na krovu zgrade. 

- Mi ćemo upozoravati, a ako bude trebalo, poduzet ćemo i represivne mjere - zaključio je Serdarević.

image
Duje Klarić/HANZA MEDIA

Sudeći po današnjim fotografijama naših fotoreportera Duje Klarića i Pauna Paunovića, brojni sugrađani se pridržavaju mjera nacionalnog Stožera civilne zaštite. Odgovorni građani, poštujući propise Civilne zaštite, drže fizičku distancu upijajući vitamin D. Međutim, možemo vidjeti i neogovorne pojedince.

Premda se već tjednima građanima poručuje da samo u iznimnim slučajevima izlaze iz svojih domova i da se, ako žele prošetati, ne zadržavaju na jednom mjestu, postoje oni koji neophodnim smatraju i sunčanje na plaži.

Vjerujemo da su takvi sugrađani sigurno pomislili da su jedni koji su se toga sjetili, no moramo im otkriti da nisu. Možda bi im valjalo objasniti kako je odlazak na plažu vjerojatno svim Splićanima u mislima, ali su odgovorni i odlučili su ostati doma, za razliku od nekih koje imate prilike vidjeti na pojedinim fotografijama.

image
Paun Paunović/HANZA MEDIA

Srećom, a to se također može vidjeti na fotografijama, još uvijek je većina onih koji su svjesni koliko je disciplina i fizička izolacija nužna kako dobili ovu bitku.

Zato, ako odgovorni građani koji su zatvoreni u svojim domovima saznaju ili sa svog prozora uoče veće okupljanje neodgovornih pojedinaca, budite sigurni da će ih sa zadovoljstvom prijaviti.

image
Paun Paunović/HANZA MEDIA
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2021 12:51