StoryEditor
Splitpodcast ‘u zoni‘

Ozbiljno upozorenje nutricionistice Dragane Olujić: Stigla je prva generacija djece koja će živjeti kraće od svojih roditelja!

25. travnja 2021. - 21:51
Nutricionistica Dragana Olujić gostovala je u podcastu ˝ U Zoni˝

- Stigla je prva generacija djece koja će živjeti kraće od svojih roditelja - upozorila je nutricionistica Dragana Olujić prilikom gostovanja u podcastu ˝U Zoni˝.

Šesnaesta gošća ovog podcasta u razgovoru s Josipom Škiljom dotakla se alarmantnih podataka o pretilosti Hrvata te problemu prevelike dostupnosti nezdrave hrane, a objasnila je i da za zdravu prehranu nisu potrebna velika odricanja. Istaknula je i da se nepravilna prehrambena ponašanja ne moraju nužno očitovati na tjelesnoj građi, ali da ostavljaju posljedice na zdravlje, ponudivši konkretne savjete za zdravije prehrambene navike.

Upozorila je na pretilost kod djece, kazala je kako ona postaje sve veći problem, ne samo u Hrvatskoj već i globalno.

- Moramo biti otvoreni i objektivni i priznati da su djeca debela! Nisu ni pretila, niti su preuhranjena, niti vrijedi ono -narast će, -izvući će se; nego su debela - kazala je, priznavši kako i njezina djeca imaju problem s tjelesnom težinom.

Upravo na primjeru vlastite djece težište je stavila na prevelike dostupnosti nezdrave hrane izvan kuće. -Trening i zdrava prehrana kod kuće danas često nisu dovoljni, već je iznimno važan i prehrambeni odgoj djece - dodala je.

Osim o potrebi i mogućnostima zdravije prehrane, pričala je o poduzetničkoj karijeri, najdražoj osvojenoj medalji, a dotakla se i višegodišnjeg rada u Hajduku.

Inspirativan, direktan i motivirajući razgovor s jednom od vodećih domaćih nutricionistica dostupan je na YouTube kanalu podcasta U Zoni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2021 14:25