StoryEditor
Splitpodaci stožera

Objavljene nove korona brojke u Splitsko-dalmatinskoj županiji: u KBC-u preminulo pet osoba, hospitalizirana 173 zaražena, 29 ih je na respiratoru

Piše Ivica Marković
29. studenog 2021. - 12:56

Čak ni preko vikenda, odnosno nedjelje, kada se na Nastavnom zavodu za javno zdravstvo SDŽ testira na Covid -19 virus neusporedivo manji broj ljudi, ne može postotak novooboljelih od Covida biti manji od 30 posto. To, da je postotak manji od 30 posto, nije se zbilo unatrag 34 dana, kada je postotak pozitivnih u SDŽ, u odnosu na dan prije broj testiranih bio 22,7 posto. To se zbilo 25. listopada ove godine.

Tako je današnji postotak novooboljelih u ukupnom broju dan prije testiranih 37,5 posto, odnosno od njih 72 čak 27 je pozitivno.

Stoga, oni koji već mjesecima negiraju Covid pandemiju i koji misle da nas čipiraju, prate, mijenjaju DNK... još uvijek neće moći slaviti "pobjedu nad pandemijom" jer su brojke i postotci isuviše veliki.

Stoga se s pravom pitamo i pribojavamo, kakav bi postotak oboljelih bio da se kojim slučajem jučer (nedjelja) testiralo puno više ljudi, kao što to biva "običnog" dana.

Da je Covid itekako prisutan u našim životima i da pobjeda nad virusom nije još ostvarena, pokazuju brojke iz KBC-a Split. Tamo su danas na bolničkom liječenju 173 pacijenta, što je porast za 10 pacijenata u odnosu na prije nekoliko dana i krivulja hospitaliziranih ponovno ide prema gore. Istovremeno, na respiratoru je 29 pacijenata, što je pad u odnosu na prethodne dane, a pogotovo na najgori dan, kada ih je "priključeno" na respirator bilo 44. To znači da su neki od tih nesretnih pacijenata, koji su "skinuti" s respiratora boljeg zdravstvenog stanja, ali isto tako i znači da su mnogi od njih, nažalost preminuli.

Kada je u pitanju broj umrlih od Covida, u KBC-u Split, u posljednja 24 sata, on iznosi pet umrlih.

Županijski stožer

Prema izvješću Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije, od ukupno 72 obrađena testa danas je 27 novooboljelih osoba s područja Splitsko-dalmatinske županije pozitivno na COVID infekciju i to iz Splita 12, Kaštela 1, Makarske 2, Omiša 2, Sinja 1, Trogira 5, Visa 1, Bola 1, Hrvaca 1 i Klisa 1.

Od ukupnog broja novooboljelih 159 osoba su kontakti prethodno oboljelih dok se ostali epidemiološki obrađuju.

Ukupno 633 osobe nalaze se u samoizolaciji, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

Na bolničkom liječenju nalaze se 173 COVID pozitivne osobe u KBC-u Split dok se 29 osoba nalazi na respiratoru.

Prema izvješću KBC-a Split u protekla 24 sata preminulo je pet osoba; četiri muškarca - jedan star 88 godina, jedan star 75 godina, jedan star 79 godina i jedan star 83 godine te jedna žena stara 84 godine. Osobe su uz brojne komorbiditete bile pozitivne i na COVID infekciju.

item - id = 1146985
related id = 0 -> 1160072
related id = 1 -> 1160070
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. siječanj 2022 05:57