StoryEditor
Splits spomen na stradale

‘Ni traga više stvarnome gradu‘: Gradska knjižnica Marka Marulića virtualnom izložbom obilježava Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

19. studenog 2020. - 08:16
 Vlado Kos/Cropix

Virtualnom izložbom naziva ˝Ni traga više stvarnome gradu˝ u GK Marka Marulić obilježavaju Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje. Riječ je o kratkom pregledu zbivanja kroz zadnja tri mjeseca 1991. godine, u hrvatskom dijelu Srijema, koji su, kako stoji u najavi izložbe, u srži izmijenili Grad Vukovar i okolna mjesta od kojih su neka ostala okupirana sve do 1998. godine.

Uz izložbu na stranicama knjižnice moguće je pogledati i Istoimeni recital u izvedbi studenata 4. godine Preddiplomskog studija Gluma Umjetničke akademije u Splitu, i to Nike Petrović, Mirne Mihelčić, Luke Šatara, Dee Marie Računice i Paole Kuvačić, nastao pod mentorstvom izv. prof. Brune Bebić i izv. prof. Gorana Golovko, čiju kameru i montažu potpisuje Toma Šimundža.

Zainteresirani za ovu tematiku na istoj adresi mogu potražiti i štivo iz zbirke najsnažnijih djela hrvatske ratne tematike iz fundusa GKMM-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

24. siječanj 2021 17:10