StoryEditor
SplitKVARTOVSKI AKTIVISTI

‘Naprid Plokite, naprid Siromašna‘ već zovu Puljka u pomoć: Na zelenoj površini za istrčavanje manjih pasa iskrcava se zemlja

Piše Merien Ilić
8. lipnja 2021. - 11:04

Na zelenoj površini namjenjenoj za istrčavanje manjih pasa na Plokitama iskrcava se zemlja, upozoravaju iz Građanske inicijative 'Naprid Plokite, naprid Siromašna'.

- Firma koja izvodi radove na trafostanici istovarila je i razgrnila iskopanu zemlju na terenu za male pse, koji se nalazi na kantunu Vinkovačke i Bušićeve ulice, iza kioska Ria. Obavijestili smo kotarskog tajnika, koji je ovo i prijavio komunalcima.

Djelatnici koji tu rade su nam rekli da će se tu kopati kanal i da će biti sve vraćeno u prvobitno stanje, kako su na koncu i odrediti komunalni redari. Čak su rekli da je to privatni teren. Mislimo da ovakvo ponašanje nije korektno, posebice prema vlasnicima manjih pasa - smatraju iz ove inicijative, prilično aktivne po pitanju komunalnih problema u svom kvartu.

Denis Pejković iz inicijative kaže kako je ovo samo jedan od mnogih problema na Plokitama, te se nada kako će novi gradonačelnik Ivica Puljak imati više sluha nego njegovi prethodnici, te će više pažnje posvetiti kotarskim problemima, pa i u ovom kotaru.

- Više puta smo upozoravali na prometni krkljanac koji nam se događa svakog vikenda oko pazarića. Ulice oko njega toliko budu zakrčene da je nemoguće voziti, ni parkirati.Prometnih redara više nema nego ima, a vozila je sve više. Pa ta naša tržnica nema ni opskrbni punkt tako da je kaos neizostavna slika. I kamere bi nam dobrodošle - kazuje nam Pejković koji i dalje gura prijedlog da se tržnica preimenuje u tržnicu Plokite jer konačno, i pripada tom kvartu, a ne Sućidru s kojom se povezuju.

Plokitama nedostaju i parkirališna mjesta, posebice garaže, a zbog imovinskopravnih pitanja, svaka priča o tome, padne u vodu. No, to nije rješenje, smatra Pejković jer kvart zaslužuje dovoljno parkirnih mjesta za sve stanovnike. Nedostaje im i drugih sadržaja poput pravog ograđenog prostora za pse, vježbaonica na otvorenom, kao i punkta za gradske bicikle.

- Mi smo mali kvart s velikim problemima. Nadam se da će Puljak imati više sluha za nas od ostalih gradonačelnika. Uostalom on je odrastao ovdje - rekao je Pejković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. srpanj 2021 00:55