Array ( [view] => item )
noget
StoryEditor
SplitBIT ĆE I ZA DŽEPARAC

Najmodavci splitskim studentima počeli nuditi stanove u dugoročni najam: smještaj oko Kampusa stoji od 200 do 500 eura, ovisno o kvadraturi i uređenju

Piše Diana Barbarić
31. srpnja 2020. - 10:19
Ponuda stanova na novoj aplikaciji splitskog Studentskog centraScreenshot Oglasnik.scst

Nepunih tjedan dana je prošlo od pokretanja web-aplikacije www.oglasnik.scst.hr na kojoj najmodavci besplatno mogu oglasiti svoj stan studentskoj populaciji u Splitu, a reakcije studenata i najmodavaca su odlične. Već i letimičan poglwd na stranicu pokazuje da studenti već sada imaju što birati kada je u pitanju ponudu studentskog smještaja za narednu akademsku godinu. Aplikacija koja je postala hit u samo nekoliko dana, nastala je u suradnji Studentskog centra u Splitu te Ureda za studentski standard Sveučilišta u Splitu.

- Jako mi je drago čuti i vidjeti pozitivne reakcije najmodavaca, ali i studenata na ovu jedinstvenu aplikaciju. U situaciji u kojoj se nalazimo, cilj nam je još više pomoći studentima, ali i iznajmljivačima te sam siguran da je ova aplikacija upravo to i uspjela. U prva četiri dana se oglasilo dvadesetak stanova i dobili smo preko 30 studentskih upita što nam jasno govori da su i iznajmljivači i studenti željni novih, jednostavnih i brzih rješenja. S obzirom da aplikacija nudi sve na jednom mjestu i za studente i iznajmljivače vjerujem da će se odličan odaziv i dalje nastaviti - govori nam Ivan Žižić, ravnatelj Studentskog centra u Splitu i jedan od inicijatora ideje.

image
Ivan Žižić, predsjednik splitskog Studentskog centra
Joško Šupić/HANZA MEDIA

Njegove riječi potvrđuje i velik broj iznajmljivača koji žele da je njihov stan vidljiv upravo na ovom Oglasniku. To i ne čudi s obzirom da studentski domovi “Bruno Bušić“ i “Franjo Tuđman“ te “Hostel Spinut“ nude nešto više od 1.200 kreveta studentima što je nedovoljno na ukupan broj studenata. Gotovo 800 studenata ostane svake godine bez mjesta u domu, a privatni smještaj je jako teško pronaći s obzirom na činjenicu da su se iznajmljivači mahom okrenuli turizmu i ne vide studente kao dugoročne stanare svojih nekretnina.

Podsjetimo da je za najmodavce oglas na ovom oglasniku besplatan i nema plaćanja provizije agencijama za nekretnine. Plaćanje provizije zaobilaze i studenti uz garanciju da stan neće trebati napustiti u jeku ispitnih rokova. Proces oglašavanja traje samo par klikova najmodavca uz samostalno određivanje cijene i mogućnost prilaganja fotografija stana. S druge strane, student uz upotrebu određenih filtera, može u samo nekoliko sekundi pronaći stan s odgovarajućom cijenom i u željenom kvartu. Ukoliko traži cimera ili cimericu, ova aplikacija također nudi najbrže rješenje, odnosno mogućnost traženja idealnog sustanara u samo par klikova.

Među za sada oglašenim najmodavcima, dominiraju oni u blizini sveučilišnog Kampusa. Upravo je to područje idealno rješenje za studentski život jer je sve na dohvat ruke. Uz to je i prihvatljivo za “studentski džep“ s obzirom da se cijene kreću u rasponu od 200 eura za garsonijere i manje stanove pa sve do 500 eura za veće stanove. Tako student kojem ne treba najam ljeti i koji ne traži cimera za suživot može iznajmiti garsonijeru u blizini Kampusa po cijeni od 200 eura. S druge strane, studenti kojima fakultetske obveze traju i ljeti te traže cimera ili cimericu za dijeljenje troškova stanovanja, mogu dugoročno iznajmiti dobro opremljen stan od 80 metara kvadratnih za troje na Kocunaru po cijeni od 400 eura mjesečno.

Iz Studentskog centra još jednom pozivaju najmodavce da oglase svoje stanove na njihovom oglasniku, jer su im u ovo nepovoljno tržišno vrijeme ponudili besplatno i povoljno rješenje reklamiranja nekretnina.

Izdvojeno

31. srpanj 2020 10:20