StoryEditorOCM
SplitCandida famata

‘Morski kukumar‘ je prvo ‘diplomirano‘ pivo sa Sveučilišta u Splitu, proizveo ga je student Petar Puškarić, a profesori su ga među prvima degustirali

Piše Mila Puljiz/Universitas
10. studenog 2021. - 09:37
Marin Ordulj i Petar Puškarić: od uzorkovanja do proizvodnje piva bilo je potrebno pola godine i, naravno, mnogo proučavanja znanstvene literatureJakov Prkić/Cropix


Ova zanimljiva i prva takva priča dolazi sa splitskog Odjela za studije mora, a ideja proizvodnje piva s kvascem izoliranim iz mora došla je na predavanju iz mikrobiologije mora na preddiplomskom studiju Biologija i ekologija mora. Sve što je za to trebalo bili su jedan student koji se u slobodno vrijeme bavi pivarstvom, zainteresirani profesor te oprema i laboratorij za mikrobiologiju Odjela za studije mora Sveučilišta u Splitu.

Nakon nekog vremena nastao je "Morski kukumar", proizveden u sklopu diplomskog rada, a koji su profesori na obrani imali priliku i degustirati.

Tadašnji student diplomskog studija Ekologija i zaštita mora, a sadašnji magistar inženjer ekologije i zaštite mora Petar Puškarić i njegov mentor doc. Marin Ordulj navukli su laboratorijske mantile i krenuli...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 06:48