StoryEditor
SplitSPORTSKA INFRASTRUKTURA

Krstulović Opara obišao obnovljeno igralište u Srinjinama i poručio: Ponosan sam na svaku ovakvu investiciju. To je mjesto susreta djece i sporta

27. ožujka 2021. - 13:34
Obilazak u SrinjinamaGrad Split

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara danas je obišao nogometno igralište u Srinjinama, gdje su nedavno završeni radovi na sanaciji i uređenju svlačionica i prostorija kluba vrijedni 600 tisuća kuna. S Nikolom Mužinićem, predsjednikom NK ˝Poljičanin 1921˝, te Tonijem Čovićem, predsjednikom Mjesnog odbora Srinjine razgovarao je i o planovima za poboljšanje sportske i komunalne infrastrukture na tom području.

Investicija u Srinjinama samo je jedna u nizu investicija u sportsku infrastrukturu u protekle četiri godine, za koje je Grad Split izdvojio ukupno oko 25 milijuna kuna. Svlačionice Poljičanina dio su ulaganja u sportska igrališta u 2020. godini, tijekom koje je u 13 gradskih kotara; i to u Visoku, Kamen i Kman, zatim Sitno Donje, Pujanke, Žnjan i Brda, te Ravne Njive, Split 3 i Bačvice, kao i Blatine Škrape, te Plokite i Srinjine uloženo 2,1 milijun kuna. Postavila se umjetna trava na nogometna, a elastične podloge na košarkaška igrališta koja su se ograđivala zaštitnim ogradama, a na Bačvicama su se, izgradile tribine.

image
Obilazak u Srinjinama
Grad Split

Iz Grada najavljuju i nove projekte, među kojima betonske radove na postavljanju zaštitne ograde, te postavljanje umjetne trave i elastične podloge na košarkaškom igralištu u kotaru Lučac Manuš. U Pujankama je u krenula izgradnja polivalentnog malonogometnog igrališta i igrališta za basket, a u Slatinama će uskoro biti završeni betonski radovi i postavljena zaštitna ograda oko sportskog igrališta.

Sanacija i opremanje športskog centra u Kopilici započet će, kako navode u Banovini, odmah po potpisu ugovora između Grada Splita i HŽ-a, budući da je spomenuto u vlasništvu Hrvatskih željeznica, a uskoro će i Trstenik biti bogatiji za teren za mali nogomet, takozvani cageball kavez. U suradnji s GK Lokve koji priprema teren, Grad Split će postaviti i street workout park u ovom kotaru. Ukupna vrijednost ovog novog seta investicija u sportsku infrastrukturu na području grada je oko 1,6 milijuna kuna.

Podsjetimo kako je u 2018. godini uloženo oko 2,7 milijuna kuna, a u 2019. godini 4,8 milijuna kuna direktno u igrališta po gradskim kotarima i mjesnim odborima.

– To su mjesta na kojima se naša djeca najprije susreću sa sportom, stoga sam ponosan na svaku od ovih investicija i siguran da smo svakim metrom travnate i elastične podloge, svakom spravom za vježbanje, košem, golom, učinili nešto dobro za njih – naglašava gradonačelnik Andro Krstulović Opara.

image
Obilazak u Srinjinama
Grad Split
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. lipanj 2021 23:48