StoryEditorOCM
SplitDOSTA JE BUKE

Komunalci upozorili ugostitelje na novo radno vrijeme lokala u centru Splita. Ivošević: ‘U slučaju da nisu znali...‘

Piše Petra Klarić
13. svibnja 2024. - 10:31

Ugostitelji u samom centru Splita od petka vrata svojih ugostiteljskih objekata moraju zatvoriti u ponoć, a kako bi sve prošlo bez konfuzije i bespotrebnih kazni, na tu obvezu podsjetili su ih komunalni redari.

- Redare smo poslali da se ljudi ne bi doveli u neugodnu situaciju s Inspektoratom i policijom u slučaju da nisu znali da Odluka stupa na snagu ovog petka. Kada se Odluka izglasa, ona na snagu stupa tek osmi dan nakon što je objavljena u Službenom glasniku.

image
Vojko Bašić/Cropix

To je ponekad teško popratiti pa su ih redari podsjetili da ne bi slučajno dobili kaznu za remećenje javnog reda i mira - objasnio nam je dogradonačelnik Bojan Ivošević i dodao da su redari dijelili tablice iz Odluke u kojima je navedeno koliko dugo mogu biti otvoreni na kojim lokacijama.

Podsjetimo, Odlukom o radnom vremenu ugostiteljskih objekata ove je turističke sezone ograničeno radno vrijeme ugostiteljskih objekata u strogom centru Splita.

image
Joško Šupić/Cropix

Ova odredba ne obuhvaća objekte na području Trumbićeve obale, Trga dr. Franje Tuđmana, Trga Republike, Obale Hrvatskog narodnog preporoda i Obale Lazareta koji u tom periodu mogu raditi od 6 do 1 sat, a petkom, subotom i dan uoči blagdana od 6 do 2 sata poslije ponoći.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. svibanj 2024 20:55