StoryEditor
Split#TogetherInSplit

Izađite na balkone i prozore: nećemo moći na feštu svetog Duje u grad, ali će Peco na pokretnoj bini pronijeti pjesmu kroz sve kvartove

Piše PSD
5. svibnja 2020. - 10:54
Marko Pecotić će s pokretne bine pjevati stare dalmatinske pjesmePaun Paunović/HANZA MEDIA

U sklopu kampanje Turističke zajednice grada Splita #TogetherInSplit Fabrique pub 7. svibnja, povodom blagdana svetog Dujma, donosi dašak tradicije pred vaše domove.

Kako javljaju iz Turističke zajednice, pokretna pozornica obilazit će splitske kvartove na kojoj će Marko Pecotić Peco sa svojim bandom pjevati dalmatinske hitove, pa pozivaju Splićane da izađu na svoje prozore i balkone kako bi poslali u svijet video poruku zajedništva na dan našeg grada.

- Tradicionalna fešta povodom blagdana svetog Dujma godinama je budila u nama duh zajedništva i pripadnosti. Iako smo fizički razdvojeni ovo će biti jedinstvena razglednica iz Splita na dan proslave Sudamje za vrijeme pandemije stoga izađimo svi na prozore, balkone i pokažimo da smo mali grad velikog srca a nakon zajedničke razglednice uživajmo ispred malih ekrana u jedinstvenom koncertu Petra Graše na praznom Peristilu – poručila je direktorica Turističke zajednice grada Splita Alijana Vukšić.

- Vođeni porukom zajedništva kampanje #TogetherInSplit htjeli smo našim gostima i sugrađanima zahvaliti na dugogodišnjoj podršci i sve trenutke zabave i prijateljstva koje smo proveli u Fabrique pubu. Okupili smo naše suradnike i prijatelje i ovim putem im zahvaljujemo što su svojim angažmanom pokazali da smo uistinu zajedno u ovim teškim vremenima. Posebno zahvaljujemo Marku Pecotiću Peci i njegovom bandu, tvrtki Apodos na ustupanju panoramskog autobusa, fotografu i snimatelju Ranku Pupiću iz Studia Smile i njegovoj vrijednoj ekipi koja će snimiti reakcije s vaših balkon, i Turističkoj zajednici grada Splita- poručili su iz Fabrique puba.

Polazak pokretne pozornice je u 18 sati sa taxi stajališta pokraj Turističke palače na Rivi. U nastavku donosimo terminski plan zaustavljanja pokretne pozornice po lokacijama: Bačvice- Firule stanica taxi- Križine bus stanica- Mertojak (Elekrodalmacija)- Kila- Pujanke- Kampus- Vukovarska- Kacunar- Kman- Brda- Dubrovačka- Kazalište – Skalice- Stari plac- Krom- Lazarica- Poljud- Sv. Frane.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

19. siječanj 2021 16:53