StoryEditor
Split‘Golden Horizon‘

Iz splitskog škvera isplovio najveći jedrenjak na svijetu: atraktivno plovilo još je moguće vidjeti u gradskoj luci, a uskoro kreće na prvu veliku plovidbu

9. lipnja 2021. - 21:35

Iz luke brodogradilišta Brodosplit u srijedu je isplovio brod  "Golden Horizon", najveći jedrenjak s križnim jedrima na svijetu, priopćeno je iz tog škvera.

Jedrenjak je privremeno vezan na vanjskom gatu u splitskoj gradskoj luci, gdje će ostati do četvrtka, kada polazi prema Velikoj Britaniji. Predstavljanje toga jedinstvenog broda održat će se nakon njegova dolaska u Britaniju.

image
Duje Klarić/Cropix

Nakon toga, krajem lipnja kreće prva plovidba s putnicima, a britanska kruzing kompanija Tradewind Voyages zadužena je za prodaju aranžmana, koja odlično ide, navodi se i dodaje kako će brod ploviti diljem svijeta, a prva tri mjeseca plovit će u blizini Velike Britanije. 

Iz škvera je priopćeno da je u srijedu istodobno iz Brodotrogira u luku splitskog škvera dotegljen nedovršeni chemical tanker 'Onega Gulf', koji će biti dovršen za stranog naručitelja u Brodosplitu.

image
Duje Klarić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
06. srpanj 2021 10:55