StoryEditor
SplitNIJE ODAVNO...

Incident u Prometovu busu: muškarac pljunuo i pokušao napasti vozača nakon što je upozoren da mora staviti masku. Sad se njime bavi policija

18. rujna 2020. - 15:01
Ilustracija/ Nikola Vilić/Cropix

Još jedan incident dogodio se u Prometovom autobusu u kojem je još uvijek nepoznati mladić pokušao napasti vozača javnog prijevoznika.

Kako javlja policija, na autobusnom stajalištu za sada nepoznata muška osoba, nakon što je upozorena na poštivanje epidemioloških mjera u autobusu javnof gradskog prijevoza vozača, pokušala ga je fizički napasti, nakon čega se udaljila u nepoznatom pravcu. U tijeku je kriminalističko istraživanje.

Uspjeli smo doći do spomenutog vozača koji nam je ispričao iz prve ruke što se zapravo dogodilo, a iz razumljivih razloga želio je ostati anoniman.

- Vozio sam prije dva dana liniju broj 10 u pravcu grada, a u Ulici Domovinskog rata na stanici prije Općine u autobus je ušao je mladić bez maske. Upozorio sam ga na masku, na što nije reagirao, a onda sam ga pitao kartu, na što je on došao iza stakla i krenuo rukom prema meni i volanu.

Ja sam nekako izbjegao udarac, na što me on pljunuo u čelo. Zaustavio sam autobus i on je izašao, ali sam ga dok je odlazio, ipak uspio uslikati. Nakon što sam se smirio, nastavio sam vožnju, obavjestio policiju kojoj sam u četvrtak dao iskaz - priča nam naš sugovornik koji u "Prometu" ima 39 godina staža. Svega se, kaže, nagledao, ali baš ovakvu situaciju, veli, nije doživio.

Reagirao i sindikat

Na najnoviji slučaj ometanja u radu vozača reagirala je i "Prometova" podružnica Sindikata vozača i prometnih radnika.
- Što se tiče ove najnovije situacije i pljuvanja našega djelatnika koji je profesionalno i savjesno obavljao posao, svakako najoštrije osuđujemo, a ovim putem apeliramo na putnike da budu odgovorni i da donekle olakšaju posao vozačima koji su ionako preopterećeni odgovornošću i svim nedaćama koje se često događaju na cesti.

Usred pandemije koronavirusa, pljuvanje je potencijalno opasno za zdravlje našeg djelatnika i moguće širenje zaraze, pa iz tog razloga molimo policiju da prilikom pronalaska te osobe sve okolnosti uzme u obzir i adekvatno ga kazni - napominju sindikalisti.
Također, navode kako je od 1. siječnja ove godine, otkad je u primjeni novi kazneni zakon, nije zabilježen niti jedan fizički napad na vozača, ali je, nažalost, bilo nekoliko verbalnih.

Podsjetimo, prema tom zakonu je tako svaki oblik nasilja prema vozaču kazneno djelo, za koje zakon propisuje i višegodišnje zatvorske kazne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. lipanj 2021 04:45