StoryEditor
Splitlokalni izbori

Imotski gradski vijećnik s braniteljskim stažom bit će kandidat Mosta za za splitsko-dalmatinskog župana. ‘Kukavica će provjetriti zgradu Županije‘

27. ožujka 2021. - 14:07
Božo Petrov, Nikola Grmoja, Miro Bulj, Ivica Kukavica i Ante Kujundžić ispred zgrade Splitsko-dalmatinske županijeAnte Čizmić/Cropix

Jake Mostove snage su ispred zgrade Županije, kao svoga kandidata za splitsko-dalmatinskog župana, predstavile Ivicu Kukavicu, imotskoga gradskog vijećnika s braniteljskim stažem.

Uz podršku predsjednika Mosta Bože Petrova, te saborskih zastupnika Mira Bulja, Ante Kujundžića i Nikole Grmoje, Kukavica je predstavio svoj pristup funkciji, ističući važnost "nestranačkog" rada.

– U proteklih osam godina vijećničkog rada uvidio sam popriličan broj manjkavosti županijskih vlasti prema jedinicama lokalne samouprave. A primjetan je i stranački način rada i djelovanja u svim drugim gradovima, ne samo u Imotskom. Smatram da je to glavna kočnica napretka – kazao je Kukavica, ističući potrebu za velikim zaokretom kako bi budući župan bio župan svih stanovnika Splitsko-dalmatinske županije, a ne samo jedne stranke.

image
Ivica Kukavica, Mostov kandidat za splitsko-dalmatinskog župana
Ante Čizmić/Cropix

Kroz nadolazeće izbore potreban je, kako je dodao, veliki "reset" postojećeg stanja.

Druga snaga u Županiji

Najavivši promjenu uz novi i drukčiji mentalni sklop, koji Dalmacija zaslužuje, saborski zastupnik Ante Kujundžić je stranačkoga kolegu podržao podijelivši uvjerenje da će ovaj provjetriti zgradu Županije i uvesti politiku koja će sanirati mentalno i infrastrukturno devastiranu županiju. Uvjeren u njegov čestit, pošten i odgovoran odnos prema svakoj lokalnoj samoupravi, Kukavicu je podržao i predsjednik stranke Božo Petrov, predstavivši ga kao čovjeka koji će osvjetlati županijski obraz.

– Ivica je svoje poštenje i srce pokazao u Domovinskom ratu, a onda i u društvenom djelovanju. Zadnjih osam godina je u politici i bori se za svoj kraj. Vjerujem da će se jednako tako boriti za sve žitelje Splitsko-dalmatinske županije – rekao je Petrov.

Saborski zastupnik Nikola Grmoja podsjetio je da je Most druga snaga u Splitsko-dalmatinskoj županiji, pozivajući se na prethodne izbore, kada su vodili tijesnu borbu s HDZ-om i županom Bobanom, ističući kako su se vijećnici Mosta borili u Splitsko-dalmatinskoj županiji te su u Gradu Splitu bili "najkonstruktivnija oporba".

– Mogu slobodno reći da smo bili jedina prava oporba i jedini kojih se oni zapravo boje. Uvjeren sam da će dva heroja Domovinskog rata, Ivica Kukavica i Miro Bulj, igrati važnu ulogu na nadolazećim izborima i da će biti velika prijetnja onima kojima je politika samo biznis, kojima je svejedno u kojoj se stranci nalaze, a koji su Županiju pretvorili u "uhljebište" svojih članova obitelji i stranačkih kadrova – rekao je Grmoja.

Volja, snaga i hrabrost

U nastavku hvaljenja stranačkoga kandidata za važnu funkciju, saborski zastupnik Miro Bulj ustvrdio je kako je riječ o čovjeku od volje, snage i hrabrosti za borbu protiv učmale županijske vlasti, koja je glavna kočnica razvoja lokalnih samouprava.

– Splitsko-dalmatinska županija je protočni bojler pun kamenca i zbog toga, otkako je ova županija osnovana, imamo sto tisuća ljudi manje na području Dalmatinske zagore. Županija nije ono što bi trebala biti, umjesto decentralizacije ona predstavlja centralizaciju moći – zaključio je Bulj, te pozvao građane da iziđu na izbore i zaokruže Ivicu Kukavicu, te tako daju glas za ravnomjeran razvoj cijele županije.

– Kroz život sam dokazao da sam borac i da vjerujem u nemoguće stvari koje su dobre, prave, pravične i pozitivne. Splitsko-dalmatinska županija zaslužuje puno bolje, Dalmatinska zagora, naše priobalje, i zato – Dalmacijo, glavu gore! – za kraj je rekao Kukavica.

Na novinarsko pitanje zašto je stranka za funkciju predložila Kukavica umjesto Bulja, Petrov je kazao kako je to dio plana u kojemu djeluju kao ekipa. Prema njegovim riječima, stranka je danas bitno jača nego prije, dok je aktualno vodstvo županije poprilično slabo, te iza sebe nije ostavilo tragove stvarnog rada.

Predsjednik i premijer će se dogovoriti


Nikola Grmoja je odgovarajući na novinarska pitanja kazao da sve dok premijer i predsjednik ne sjednu za stol neće biti dogovora oko predsjednika Vrhovnog suda. Građanima je poručio da ne vjeruju teškim riječima jer će doći do dogovora i podsjetio da oni jedini u Saboru nisu glasali za "sramotan saziv Ustavnog suda", kao ni za Đuru Sessu.

Komentirajući predsjednikov verbalni napad na SDSS-ova Milorada Pupovca, rekao je da Milanović sebi može priuštiti neke stvari koje drugi ne mogu.

image
Ante Cizmic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. lipanj 2021 01:55