StoryEditor
Splitpod upitnikom

Iako se još ne zna hoće li i maturanti prijeći na online nastavu, ‘Promet‘ obustavio prodaju pokaza za travanj. Ipak, do daljnjeg vrijede stari

Piše Tanja Giovanelli
4. travnja 2021. - 16:39

Zakoračivši u travanj, splitski su srednjoškolci, pored brojnih nesigurnosti i otegotnih okolnosti uvjetovanih pandemijom, naišli na još jednu prepreku koja se, naizgled, lomi na leđima njihova školovanja.

Kako doznajemo od maturantice koja nam se prva požalila, "Promet" odbija izdati pokazne karte za travanj, iako još ne postoji nikakav naputak da će i maturanti prijeći na online nastavu. Ista je sudbina zadesila i učenike nižih razreda, koji s jednakim nestrpljenjem iščekuju povoljniju odluku ovog javnog prijevoznika, dok u međuvremenu, kako navode, ni krivi ni dužni plaćaju punu cijenu karte.

Od Dinka Radića, "Prometova" voditelja komercijalnog sektora, doznajemo kako je riječ o naputku dobivenom od Županije.

– Rečeno nam je da ne smijemo izdavati subvencionirane mjesečne karte za travanj dok se ne održi sastanak na kojemu će se odlučivati hoće li se nastava nadalje uopće održavati u školama, a koji je najavljen do 8. travnja – kazao je Radić.

Isto je potvrdio i Tomislav Đonlić, pročelnik Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport pri Županiji, koji je, ističući kako školarcima ionako od sutra počinju praznici, naglasio kako će se odluka o eventualnom prebacivanju nastave na online model donijeti u dogovoru sa Stožerom.

– Do 8. travnja ćemo znati hoće li biti nastave u školama, a do tada vrijede i pokazi izdani za ožujak – istaknuo je Đonlić.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2021 11:11