StoryEditorOCM
SplitNA KRIŽINAMA

Građani i tvrtke poklonili KBC-u Split preko 16 milijuna kuna za novi prostor i opremu za najteže srčane bolesnike. Dr. Julije Meštrović: Hvala svima!

4. lipnja 2021. - 14:59
Dijana Vidošević, glavna sestra Klinike za bolesti srca i krvnih žila, dr. Duška Glavaš, pročelnica Zavoda za intenzivnu kardiološku skrb, dr. Ivica Vukovic, dr. Darija Baković Kramarić, predstojnica Klinike za bolesti srca i krvnih žila, i Snježana Šakić, glavna sestra Zavoda za intenzivnu kardiološku skrbJoško Šupić/Cropix

Splitski KBC dobio je nove kapacitete, Zavod za intenzivnu kardiološku skrb pri bolnici na Križinama koji je ovog petka otvorio dr. Julije Meštrović, ravnatelj KBC-a Split.

Zavod na kojem će se liječiti najteži koronarni bolesnici uređen je novcem koji je bolnica dobila preko donacija građana, ustanova i poduzeća tijekom pandemije koronavirusa. Riječ je o 16.617.000 kuna donacija.

– Većina sredstava bila je namijenjena za nabavi opreme, poput respiratora, monitora vitalnih funkcija, uređaja za primjenu kisika s visokim protokom. Velika su ulaganja bila i u adaptaciju prostora i provođenje cijevi za plinove, kisik i ostalo. Ugrađeno je 3,6 kilometara samo tih cijevi. Ovom prilikom zahvaljujem svim donatorima. Neki su dali velike milijunske iznose, dr...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. travanj 2024 12:36