StoryEditorOCM
SplitBEZ DLAKE NA JEZIKU

Getani pisali veleposlanstvima četiriju zemalja čiji im državljani najviše dižu tlak: ‘Satrali su i nas i Hitnu!‘

Piše Lucija Vujnović
12. lipnja 2023. - 14:19

U Facebook grupi Get Getanima koja je posvećena stanovnicima Dioklecijanove palače i stare gradske jezgre grada Splita osvrnuli su se na turiste koji narušavaju život u ovom dijelu grada.

Razulareno ponašanje turista dovodi do situacija koje su ometajuće i uznemirajuće stanarima u tom području, a uvedene su nove mjere i novčane kazne za sve koji piju, spavaju, povraćaju ili mokre na javnim mjestima te se penju na javne spomenike ili fontane.

Osim uzemiravanja reda i mira i iskazivanja nepoštovanja prema gradu i njihovim stanovnicima, a obratili su se i ambasadama stranih zemalja. Zbog neodgovornosti tuista iz tih država i korištenja opijata koji ih dovedu do stanja za hospitalizaciju, splitska Hitna pomoć mora odvojiti previše vremena i pažnje. 

Ludi vikend u Splitu umalo završio kobno: Na Hitnoj završilo više pijanih turistkinja koje nisu bile u stanju hodati

"Suočeni s medijskim informacijama da splitska Hitna pomoć noću kupi VIŠE turista i turistkinja koje su pretjerali s alkoholom i/ili drogama, ovim se putem ambasada Ujedinjenog Kraljevstva, Irske, Australije, Nizozemske, te ambasadama ostalih zemalja iz kojih mladi partijaneri u manjem broju dolaze, te ih molimo da napomenu svojim mlade sunarodnjacima da svoje ferije ne provode vozeći se kolima hitne pomoći, gomilanjem u bolničkim čekaonicama ili sobama!" poručili su u grupi.

Ističu kako u našoj zemlji prevladava starija populacija s visoko indiciranim srčanim i moždanim udarima te da se događa se jako puno automobilskih i drugih nesreća u kojima ljudi stradavaju.

"Postoji vrijeme unutar kojeg se njihovi životi mogu spasiti! Ne želimo da itko u ovoj zemlji izgubi voljenu osobu radi toga jer su kola Hitne išla po bahatu pijanu budalu!" šalju poruku uz koju dodaju kratke, intenzivne poruke u obliku hashtagova "#Otrijeznite se #Potražite pomoć #Izliječite se #Odlazite". 

image

U centru grada su otvorile brojne trgovine s alkoholnim pićima

Joško Ponoš/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. lipanj 2024 19:41