StoryEditorOCM
Splitdržimo se protokola

Dr. Ivić: Čudi me da je u Srbiji 70 liječnika umrlo od Covida. Imali smo i mi u Splitu puno zaraženih kolega, ali nijedan nije preminuo

Piše PSD
9. siječnja 2021. - 09:38
Prof. prim. dr. sc Ivo Ivić: Bilo nas je puno zaraženih i liječnika i drugog osoblja, ali nijedan liječnik u Splitu nije preminuoSaša Burić/Cropix

Broj preminulih liječnika u Srbiji se, prema podacima tamošnjeg Sindikata liječnika i farmaceuta, od početka pandemije popeo na 70. Istovremeno, za isti vremenski period i pod sličnim uvjetima, u Hrvatskoj je umro jedan doktor, iako je broj zaraženih bio visok kao i u Srbiji, prenosi srpski portal Nova.rs.

“Zaista mi je teško povjerovati da je toliki broj kolega preminuo od Covida, a kamoli da pokušam da objasnim zašto se to dogodilo”, komentirao je za Nova.rs doktor Ivo Ivić, šef Klinike za infektologiju KBC u Splitu.

Iako najveća regionalna bolnica sa 3.200 zaposlenih, koja “pokriva” skoro pola milijuna građana te je ujedno i najveći Covid centar u Dalmaciji, KBC Split nije izgubio nijednog l liječnika tijekom epidemije.

“Bilo nas je puno zaraženih i...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. travanj 2024 07:13