StoryEditor
SplitOMILJENA DOKTORICA

Dr. Bandalo-Žebčević odgovorila ravnatelju županijskog Doma zdravlja: Savjetničkom i neliječničkom osoblju produžuje ugovore i nakon 65., a želi odlučiti o mom odlasku u mirovinu

Piše PSD
18. siječnja 2022. - 20:48

Liječnica obiteljske medicine dr. med. Jadranka Bandalo – Žebčević, u kolovozu 2021. godine napunila je 65 godina, ali kako njezini pacijenti nisu željeli ostati bez omiljene doktorice tražila je i dobila produljenje ugovora o radu od Ministarstva zdravstva.

No, unatoč toj odluci dr. Marko Rađa, ravnatelj Doma zdravlja Splitsko-dalmatinske županije nema namjeru doktorici Bandalo Žebčević, koja ima uvjete za mirovinu, produžiti najam prostora.

Na njegovo objašnjenje, reagirala je dr. Bandalo - Žebčević koja je poslala priopćenje.

- Dok istovremeno na teret Doma zdravlja SDŽ savjetničkom i neliječničkom osoblju produžuje Ugovore o radu i nakon 65. godine, dr. Marko Rađa umišljen u svoju osobnu važnost želi odlučiti o mom odlasku u mirovinu.

Kao i svi ostali liječnici Obiteljske medicine, nisam zaposlenica Doma zdravlja već privatnu praksu obavljam u njihovim prostorijama, temeljem odobrenja Ministarstva zdravstva i Ugovora s HZZO-om - objašnjava dr. Bandalo - Žebčević.

Ističe da je strogo formalno promatrajući Dom zdravlja SDŽ zakupodavac s kojim ima sklopljen novi Ugovor o zakupu ordinacije na neodređeno vrijeme, koji je produljen nakon ispunjenja zakonskih uvjeta.

image

 
Saša Burić/Cropix

- Dr. Marko Rađa obmanjuje javnost i optužuje Ministarstvo zdravstva, koje mi je izdalo pravomoćno rješenje, a kojim je odobreno produljenje rada u privatnoj praksi u ordinaciji opće medicine, u mreži javne zdravstvene službe, na adresi Sućidar 79, do 31. prosinca 2022. godine, da radim nezakonito.

Upravo suprotno, Dr. Marko Rađa postupa protivno važećem Ugovoru o zakupu poslovnog prostora budući je moju ordinaciju ustupio drugoj doktorici koja je zaposlenik Doma zdravlja, a onda je u naivno smišljenoj spletki mene prijavio HZZO-u da sam ja mlađu kolegicu zaposlila. Ovo sve lako je provjerljivo uvidom u ugovor koji mlada kolegica ima sa Domom zdravlja.

Nezamislivo mi je da se ovdje radi o bilo čemu drugom osim o privatnom interesu dr. Marka Rađe koji ide za ponovnim jačanjem institucije kojom predsjedava, a koja je, barem trenutno, u svojoj esenciji kontraproduktivna, jer je godinama sustav liječnika u Koncesiji dobro funkcionirao, kao i sada kada smo privatnici - poručuje dr. Bandalo - Žebčević.

Dodaje da je zbog radova investicijskog održavanja njezine ordinacije na adresi Sućidar 79, privremeno preseljena na adresu Zdravstvene stanice u Ulici Doverska 2.

- Dr. Marko Rađa iako svojom odlukom otežava zdravstvenu skrb mojih 2200 pacijenata ne želi mi omogućiti povratak u obnovljene prostorije.

Usprkos nezakonitoj samovolji ravnatelja Doma zdravlja SDŽ uvjerena sam da ću se uz pomoć svojih pacijenata, ali i odgovarajuće sudske zaštite koju vode moji odvjetnici vratiti na Sućidar u svoju ordinaciju na zadovoljstvo svih svojih pacijenata - napisala je dr. Bandalo – Žebčević u priopćenju. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. svibanj 2022 18:23