StoryEditorOCM
Splituhitilo ga

Doznali smo pozadinu paleža u splitskom naselju, svemu je kumovala ljubomora; vidio je bivšu ženu s novim partnerom...

Piše Marko Didić
22. svibnja 2024. - 11:10

Iako je bio pod policijskim nadzorom u subotu ujutro, odmah nakon što je na splitskim Stinicama izazvao požar,46- godišnjeg počinitelja policija tek sada kriminalistički obrađuje. Naime on je bježeći sa požarišta sjeo u svoj Fiat te je u Hercegovačkoj ulici zbog neprilagođene brzine izgubio nadzor nad vozilom koje se prevrnulo i "počistilo" par prometnih znakova.

Od tada se čovjek nalazio u bolnici s ozljedama, a kao takav ne može biit ispitan dok mu se stanje ne poboljša.To se očigledno dogodilo danas,a ispitivanje se obavlja pred kamerama, a ne kao prije da se uzme obrana osumnjičenika i upiše u rokovnik pa se čeka vrijeme da počinitelj bude sposoba za daljnju krim-obradu.

- U odnosu na događaj na području Stinica u Splitu, 19. svibnja 2024.godine, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 46-godšnjim muškarcem. Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je 19. svibnja 2024.godine u ranim jutarnjim satima podmetnuo požar na osobnom vozilu koje je u potpunosti izgorjelo, te je na taj način izazvao opasnost za imovinu većeg opsega. Požar zahvatio još dva osobna vozila, a šteta je nastala na fasadi kuće, električnom ormaru i griljama.

image

Otkriven uzrok požara na Stinicama

Tom Dubravec/Cropix

Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je muškarac ostvario obilježja kaznenog djela Dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom ili sredstvom, te kaznenog djela Nametljivo ponašanje na štetu jedne osobe. Uz kaznenu prijavu predan je pritvorskom nadzoniku - stoji u policijskom priopćenju PU splitsko-dalmatinske.

Od više susjeda oštećenog doznajemo da je u pitanju ljubomomora palitelja koji je taj dan vidio u Dugopolju svoju bivšu ženu s novim partnerom. Nakon toga ih je najvjerojatnije pratio,a kada je čovjek izišao iz svog vozila i otišao na spavanje, jednostavno mu je iz osvete zapalio automobil kojeg je ovaj parkirao na Stinicama gdje i živi.

Doznajemo da je bivša žena 46-godišnjaka nakon tog nemilog čina prijavila zbog nametljivog ponašanja ističući da je bivši često uhodi i ne da joj mira.

Iako policija govori o dva vozila, susjedi nam govore da su oštećena tri vozila i to Peugeot 307 koji je bio i meta požara te Opel astra i wv tiguan, a ukupna šteta na vozilima i okolini je oko 30 tisuća eura.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 21:36