StoryEditorOCM
SplitLUBIN I TELETINA

Doznali smo koliku je ponudu dao Grad Split za gozbu u ‘Zrnu soli‘. Račun još nije stigao, ali cifra je boli glava

Piše N. L.
19. svibnja 2023. - 22:34

Nakon što su se gradski vijećnici i ostala svita koja je sudjelovala na sjednici jučer u pauzi sjednice gostili u luskuznom restoranu "Zrno soli" poslali smo upit gradskoj upravi s pitanjima kolika je bila cijena tog famoznog ručka.

Nadalje, zanimalo nas je zašto Grad ne koristi usluge svoje ustanove DES-a za takve prigode i koliko je u prosjeku koštao ručak u njihovu aranžmanu. S obzirom da se u par navrata ručalo i u obližnjem restoranu "Vellum", upitali smo Banovinu koliko je i tamo iznosila cijena ručka.

Iz Ureda Grada dobili smo okvirne troškove ručka na bazi 70 sudionika (prema ponudi koja je poslana, jer, kako doznajemo, račun iz "Zrna Soli" još nije stigao)

Prema cjeniku iz 2019. godine trošak ručka koji je pripremio DES je cca tisuću eura, Vellumu je prema cjeniku plaćeno 1214 eura, dok je za Zrno Soli ponuda iznosila skupih 2450 eura!

Vijećnici se jučer na pauzi gozbili na račun Grada Splita u luksuznom restoranu. Ceh je bio impresivan, hrana bogovska

- Kod zasjedanja Gradskog vijeća Grad Split za vijećnike, izvjestitelje i predstavnike medija u pauzi osigurava obrok koji u pravilu naručujemo u DES-u.  Od COVID krize ne naručuju se topli obroci već sendviči, zbog prostornih ograničenja.

U slučaju kada se procjeni da će sjednica trajati cijeli dan, do kasnih večernjih sati, što je iznimka, a ne pravilo, kao što je bio slučaj s jučerašnjom sjednicom, koja je trajala do 24 sata i imala puno izvjestitelja, odlučeno je da se sudionicima osigura jedan topli obrok u nekom od obližnjih restorana, koji je u tom trenutku dostupan i može pružiti uslugu za veći broj ljudi - odgovorili su nam iz Banovine uz napomenu kako je od 13 održanih sjednica ovog saziva Gradskog vijeća topli obrok omogućen kod održavanja tri sjednice.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. travanj 2024 15:21