StoryEditor
SplitTRODNEVNI POSJET

Čelnici alijanse šest europskih sveučilišta mora u posjetu MedILS-u: dočekao ih je akademik Radman

Piše PSD
10. rujna 2021. - 13:41

U sklopu trodnevnog posjeta Splitu čelni ljudi za znanost SEA-EU alijanse sa pet europskih sveučilišta jučer su posjetili Mediteranski institut za istraživanje života (MedILS) gdje ih je dočekao akademik Miroslav Radman

Dio je to trodnevnog posjeta tijekom kojeg su sudjelovali na nizu radnih sastanaka na temu inovacija, istraživanja, otvorene znanosti, međunarodne suradnje i povezivanja, a na čijem početku ih je dočekao rektor Sveučilišta u Splitu, prof. dr. sc. Dragan Ljutić.

Okupljenima su se pridružili i Igor Štagljar te Danica Radman.

image
Miroslav Radman primio je delegaciju iz alijanse SEA EU
Vladimir Dugandžić/Cropix

Pričalo se i o snažnoj vezi MedILS-a i Sveučilišta u Splitu, a razgovoru se pridružila i Vlasta Bonačić-Koutecky.

image
Vladimir Dugandžić/Cropix

Posjetili su i Institut za oceanografiju i ribarstvo, na kojemu su imali priliku poslušati nekoliko prezentacija o ustroju Instituta, povijesti, projektima i popularizaciji znanosti. Institut su predstavili dr.sc. Živana Ninčević Gladan, dr.sc. Melita Peharda Uljević, dr.sc. Sanja Matić-Skoko i dr.sc. Hrvoje Mihanović. U obilazak laboratorija kolege je odveo Igor Talijančić.

Osim navedenoga, gosti Sveučilišta posjetili su i Pomorski fakultet na kojemu ih je dočekao prodekan za znanost prof. dr. sc. Hrvoje Dodig. Posjetili su i laboratorij za potresna ispitivanja Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije u Žrnovnici. Posjet je završio hibridnim sastankom Research, Development and Innovation pododbora u Tehnološkom inkubatoru SPINIT gdje ih je dočekao prof.dr.sc. Sven Gotovac.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. siječanj 2022 00:23