StoryEditor
SplitSAMO DA DOĐU TURISTI

Austrijske željeznice spašavaju stvar: od lipnja se uvodi nova linija noćnog vlaka Bratislava - Beč - Graz - Split. Cijene su povoljne

Piše PSD
23. ožujka 2021. - 11:51
Austrijske željeznice dovodit će nam goste iz Beča za samo 29 euraHTZ

Uvodi se noćni turistički vlak koji će Bratislavu, Beč i Graz povezivati sa Splitom, javljaju iz Hrvatske turističke zajednice.

Austrijske savezne željeznice (ÖBB) u suradnji sa Slovačkom željeznicom (ZSSK) u ljetnoj sezoni 2021. godine uvode novu liniju noćnog vlaka na relaciji Bratislava - Beč - Graz - Split, izvijestio je direktor Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Austriji Branimir Tončinić.

Prvi noćni vlak EuroNight s prometovanjem bi trebao započeti 18. lipnja, a planira se da će na istoj relaciji prometovati dva puta tjedno i to sve do sredine rujna 2021. Cijena karte od Beča do Splita, koja se već sada može kupiti, iznosi 29,90 eura za sjedeća mjesta, odnosno 69,90 za spavaća mjesta.

image
Austrijske željeznice dovodit će nam goste iz Beča za samo 29 eura
HTZ

- Veseli nas činjenica da su Austrijske željeznice povezale Beč sa Splitom, što austrijskim gostima omogućava putovanje uz poštivanje načela održivog razvoja i klimatskih promjena, izuzetno značajnih tema na austrijskom tržištu. Za Hrvatsku, kao drugu po redu najtraženiju turističku destinaciju u Austriji, nova je linija od velike važnosti za postizanje još boljih turističkih rezultata s austrijskog tržišta.

Naime, najposjećivanije destinacije od strane austrijskih gostiju u 2019. i 2020. godini bile su regije Istra, Kvarner i Zadar, a uspostavom ove ljetne željezničke linije na relaciji Beč-Graz-Split vidimo dodatni potencijal rasta turističkog prometa iz Austrije u regiju Split-Dalmacija- izjavio je Tončinić, uz napomenu kako na spomenutoj liniji postoji mogućnost transporta vlastitog auta ili motora.

Organizator putovanja ÖBB Rail Tours nudi pakete koji uključuju povratnu kartu za vlak između Beča i Splita te jednotjedni boravak u apartmanu u centru Splita po početnoj cijeni od 331 eura.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2021 13:00