StoryEditor
SplitZAČEPLJENI GRAD

'Hrvatske ceste' ne znaju kada će početi graditi 'najnoviju' splitsku obilaznicu

4. rujna 2018. - 23:08

U "Hrvatskim cestama" (HC) još nisu sigurni kada će se aktivirati projekt izgradnje "najnovije" obilaznice Splita koja bi povezivala brzu cestu Solin-Klis preko budućeg čvora iznad Dračevca i TTTS s nastavkom prema Omišu koji je, prema tadašnjim objavama iz Banskih dvora, trebao biti završen još prije 10 godina.

- Tu je također i promteno najzagušenije raskrižje u Stobreču, a sve će se aktivirati će se u najskorije moguće vrijeme. Kada precizno, ne mogu točno obećati, u tijeku je izrada studija, a ima i dio gdje Grad Split mora riješiti prilaze. Ovdje je bitno da studija riješi ne samo radi konačnog izgleda te prometnice nego i kako će izgledati regulacija tijekom radova. U planu su još i prilazne rampe s Ulice Zbora narodne garde prema Poljičkoj cesti - kazao je dr. Goran Puž, predstojnik Ureda HC-ove Uprave pred gradskim vijećnicima.

- Radi se o skupu projekata u kojem je najvažnija cesta Solin–Stobreč–Omiš, o projektu velike vrijednost koji će se graditi u fazama. Dugo godina je projekt bio zanemaren, imao je građevinsku dozvolu, ali sve su propale. Bio je tako zanemaren da ga moramo potpuno obnoviti u smislu dokumentacije i treba ga temeljito pripremiti za sufinanciranje iz EU-ovih fondova - naglasio je predstavnik državne tvrtke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

23. siječanj 2021 16:10