StoryEditorOCM
Zagoravatrogasci na terenu

Veliki požar u Trilju, gori u prostoru bivše tvornice ‘Cetinka‘. Poznato što je planulo, zna se i kolika će biti šteta

Piše Toni Paštar
24. listopada 2024. - 18:20

U popodnevnim satima izbio je veliki požar na prostoru bivše tvornice "Cetinka" u Trilju.

Prema prvim informacijama s terena saznajemo kako je požar izbio u takozvanoj trećoj proizvodnoj liniji u kojoj su bile smještene bale sijena i dio otpadnog materijala.

- Požar je pod kontrolom. Ne očekuje se njegovo širenje, niti se očekuje velika materijalna šteta - rekao nam je triljski gradonačelnik Ivan Bugarin.

Kako saznajemo, požar je izbio na sijenu u 3. liniji, koje tu drže lokalni stočari, odnosno vlasnici šest OPG-ova. Unutra se nalazi ukupno 2200 rolo bala sijena, koje je procijenjeno na 70.000 eura. S druge strane zgrade, odijeljene betonskim zidom, nalaze se plastične kante za odvojeno prikupljanje otpada po obiteljima.

Na licu mjesta su pripadnici DVD-a Trilj i Javne vatrogasne postrojbe Grada Sinja s osam vozila, te policija, koja je blokirala prilaz požarištu.

Šteta od požara odnosit će se, saznajemo, samo na uništene bale sijena, odnosno 70.000 eura.

Grad Trilj je kupio tu zgradu, kako saznajemo, koja će biti srušena i na njezinu prostoru bit će izgrađen gradski Centar, te 140 stanova za mlade obitelji.

Vlasnici OPG-ova zakupili su taj prostor za deponiranje bala sijena još prije deset godina od stečajnog upravitelja tvrtke "Cetinka International", i to prije nego što ga je kupio Grad Trilj.

Nakon što je Grad Trilj kupio taj prostor, šest OPG-ova je privremeno produžilo svoje ugovore o njegovu najmu, ali im je triljski gradonačelnik Ivan Bugarin najavio da se pripreme za iseljenje.

Na mjestu požara organizirano je dežurstvo, a vatrogasci će na terenu ostati cijelu noć.

Tvornica "Cetinka" u Trilju bila je gospodarski gigant u bivšoj državi. Tvornica, osnovana 1958. godine, bila je ključna za proizvodnju plastičnih masa i zapošljavala je čak 1300 radnika tijekom svog vrhunca. Međutim, u poslijeratnom razdoblju proizvodnja je opala, a prostor je napušten.

image
Toni Paštar
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix
image
Vojko Bašić/Cropix

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. listopad 2024 22:18