StoryEditorOCM
ZagoraPUČKO UČILIŠTE

U Imotskom dvodnevna konferencija ‘Mi smo Europa‘; raspravljat će se o poziciji Hrvatske, ali i dati praktični savjeti

Piše Josipa Rimac Vlajčić
20. svibnja 2024. - 21:37

U Imotskom će se, u organizaciji udruge "K.U.M. Proložac", održati dvodnevna konferencija "Mi smo Europa".

U sklopu projekta "Europa-naša kuća naša odluka" i pod pokroviteljstvom Ministarstva vanjskih poslova, Imotski će postati domaćin panel rasprave i predavanja koji će tematizirati dvije teme – u kojem političkom smjeru ide Europa i koja je pozicija Republike Hrvatske te aktualnu i zanimljivu temu o solarima i energiji iz vlastitih izvora.

Dvodnevna konferencija organizira se 21. i 22. svibnja u Pučkom otvorenom učilištu i na njoj će sudjelovati renomirani stručnjaci, analitičari i zainteresirani građani.

Tema prvog dana konferencije (utorak, u 18 sati) je politički smjer Europe i pozicija Hrvatske, a panelisti su marketinški stručnjak Jerko Trogrlić, Ivan Bota, ravnatelj Uprave za regionalni razvoj u Ministarstvu regionalnog razvoja i Zvonimir Despot, kolumnist Večernjeg lista.

Drugog dana konferencije (srijeda, u 18 sati) održat će se tribina s građanima i predavanje "Kako do solara i energije iz vlastitih izvora?" na kojoj je predavač Marko Rebić iz tvrtke "Struya".

Hrvoje Garac, organizator konferencije, kaže kako su teme aktualne i kako se tiču svih stanovnika Imotske krajine koji su ujedno i građani EU-a:

- Cilj provođenja konferencije je zajedno sa zainteresiranom javnošću, stručnjacima i donositeljima odluka potaknuti razgovor i donošenje važnih odluka na navedene teme. A to u praksi znači da smo svi bitni i da Europa nije negdje tamo daleko, već je Europa, kako sam naziv i ovog projekta kaže: "naša kuća i naša odluka".

Također, pitanje dobivanja vlastite energije i postavljanje solara - tema koja je jako popularna među Imoćanima, praktičan je prikaz na kojem će sudionici od relevantmnog predavača na licu mjesta dobiti sve potrebne informacije. Red teorije, red prakse i očekujem uspjeh ove konferencije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 15:52