StoryEditorOCM
Zagorabilo je i vrijeme

Tko čeka, dočeka! Nakon 14 godina Imoćani dobivaju rotor, prvi u cijeloj Imotskoj krajini

Piše Braco Ćosić
8. prosinca 2023. - 20:10

Točno nakon punih četrnaest godina, što od ideje, pa promišljanja, raznih kombinacija, potom imovinsko-pravnih zavrzlama, onda početka, pa prekida radova zbog aglomeracije, konačno su Imoćani dobili svoj prvi rotor!

I to ne bilo kakav, nego rotor, kod stare Vukadinovića kuće u Glavini Donjoj, koji će itekako pomoći u reguliranju izrazito zamršenog i vrlo intenzivnog prometa na tom dijelu državne prometnice D-60 koja se križa sa županijskom prometnicom prema Prološcu, ali i lokalnom prometnicom prema Medvidovića Dragi. Upravo na tom dijelu do sada su zabilježene mnoge prometne nesreće.

image

Novim imotskim rotorom prometovat će se od idućega tjedna  

Braco Ćosić

U petak je okončano asfaltiranje, koje je zbog nepogodnih vremenskih prilika izvođaču radova bilo i najveći problem. Paralelno se postavljaju i prometni znakovi. Kada se u sljedećih nekoliko dana prometnica izvan rotora obilježi potrebitom horizontalnom i vertikalnom signalizacijom on će biti pušten u uporabu.

 Spremni i za drugi rotor

Završeni su radovi i na uređenju nogostupa, a kada se sljedeće godine, kako najavljuju, Imoćanima uredi i nogostup uz Imotsku zaobilaznicu te još jedan rotor na raskrižju gdje se skreće prema Vinjanima Donjim i graničnom prijelazu prema susjednoj Bosni i Hercegovini, iz koje svakodnevno tom prometnicom dolaze mnogi šleperi i kamioni, onda će u potpunosti biti sigurno prometovanje tim dijelom državne prometnice D-60.

image

Imotski je dobio rotor, sada je vrijeme i za semafor, i to ne nakon još 14 godina

Braco Ćosić

Sam rotor kod Vukadinovića, čiji su investitor Hrvatske ceste, koštao je 442.139 eura bez PDV-a. Inače, vrijedno je spomena da Imotski, središte Imotske krajine, ali i ovoga dijela Dalmatinske zagore, nema niti jedan rotor, a isto tako ni semafor, što ga svrstava u rijetke gradove u Hrvatskoj koji nemaju tu pouzdanu prometnu infrastrukturu.

Kako doznajemo normalan promet rotorom koji je izgradila tvrtka Patrlji d.o.o. bit će u punoj funkciji početkom idućeg tjedna.

image

S novim rotorom do Imotskoga će se stizati lakše i sigurnije
 

Braco Ćosić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 13:04