StoryEditorOCM
ZagoraZATVORENA A1

Teška nesreća na Dalmatini: troje ozlijeđenih u sudaru, po unesrećene stigao - helikopter. Promet normaliziran

Piše Dalmacija SD
29. svibnja 2024. - 14:43

NAJNOVIJE:

Normaliziran je promet nakon prometne nesreće na autocesti A1 Zagreb-Ploče-Karamatići između čvora Vrpolje i čvora Prgomet u smjeru Dubrovnika.

Dvije osobe nastradale u prometnoj nesreći je zbrinula ekipa Hitne medicinske pomoći i prevezla ih u bolnicu, a po jednu osobu je na kolnik Dalmatine sletio helikopter hitne medicine. Kolona na izlasku s autoceste kod čvora Vrpolje duga je oko dva kilometra.

- Za sav promet zatvorena je dionica autoceste A1 Vrpolje - Prgomet u smjeru Splita. Promet se vodi obilaznim pravcem, a vozila koja su ostala u prilaznom smjeru prema mjestu nesreće polukružno se okreću na kolnik u smjeru Zagreba.

image

Ovo je prva akcija na autocesti od uspostave Helikopterske hitne medicinske službe

‘Hrvatske autoceste‘

Stradalima u prometnoj nesreći želimo brzi oporavak.

Kako je pred nama produljeni vikend i više prometa na autocestama ponovno apeliramo na sve korisnike da svoju vožnju prilagode uvjetima na cesti. Brzina, umor i nepažnja najčešći su uzroci prometnih nesreća, stoga se odgovornom vožnjom jedino može stići sigurno do cilja.

Ovo je prva akcija na autocesti od uspostave Helikopterske hitne medicinske službe - naglašavaju iz "Hrvatskih autocesta".

NOVIJE:

Oko 14 sati na autocesti A1, u blizini odmorišta Sitno dogodila prometna nesreća, sudar dvaju vozila.

- Više osoba je ozlijeđeno. Autocesta A1 u smjeru Splita zatvorena između čvorova Vrpolje i Prgomet. U smjeru Zagreba trenutno se vozi uz ograničenje brzine. Na mjestu događaja obaviti će se očevid - naglašavaju iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Obilazni smjer je od čvora Vrpolje županijskim cestama prema Perkoviću i Prgometu ili državnom cestom preko Boraje do Prgometa.

image

Zbog zatvaranja autoceste A1 između čvorova Vrpolje i Prgomet, stvaraju se velike gužve na izlazu s autoceste na čvoru Vrpolje

‘Hrvatske autoceste‘

Na autocesti A1 dogodila se i nesreća između čvorova Jastrebarsko i Karlovac, kao i kod odmorišta Desinec, sve u smjeru Like i Dalmacije. Ukupno je kolona zbog dvije prometnih nesreća duga oko 10 kilometara.

STARIJE:

Približavanje kraju radnog vremena i početak za mnoge produljenog vikenda, u srijedu izaziva gužve na prometnicama.

Na kolniku autoceste A1, oko 14 sati dogodila se teška prometna nesreća. Kako doznajemo, sudar se dogodio između čvorova Prgomet i Vrpolje, na kolniku u smjeru Zagreba.

Riječ je o zoni kod odmorišta Sitno, na zapadnom rubu Splitsko-dalmatinske županije.

U smjeru Šibenika i Zadra se vozi uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat, dok je Dalmatina u smjeru Splita i juga Dalmacije - prekinut.

image

Lokacija nesreće je na zapadnom rubu Splitsko-dalmatinske županije

Google.maps
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. lipanj 2024 18:23