StoryEditorOCM
ZagoraPOLIVALENTNI OBJEKT

Imotski dobiva modernu tržnicu, gradit će je tvrtka koja je srušila najpoznatiju bespravnu građevinu u Dalmaciji

Piše Braco Ćosić
7. lipnja 2024. - 14:31
Tržnica će imati dvije razine, a na jednoj će biti prošireni i preuređeni prostori za djelovanje udrugaGrad Imotski

U Imotskom je potpisan ugovor o izvođenju radova na projektu ”Rekonstrukcija i opremanje tržnice u naselju Imotski".

Riječ je o dugoočekivanom projektu, koji će građanima Imotskog, ali i njihovim gostima itekako oplemeniti boravak u gradu, s jedne strane, a s druge strane imotski mali poduzetnici, vlasnici OPG-ova, zanatlije, obrtnici, imat će ubrzo priliku da u moderno opremljenim prostorima izlože i prodaju svoje proizvode.

Prostor sadašnje stare tržnice u strogom središtu grada već odavno nije kako sa svojim sadržajima, tako i komunikacijom prikladan kako za one koji nude svoje proizvode tako i za same Imoćane.

Stara tržnica više je bila ruglo nego ono što uistinu treba biti, a to je i najvažniji dio jedne uredne sredine. Sada će se s novcem većinom osiguranim iz Fonda društvene i gospodarske revitalizacije Dalmatinske zagore, urediti cijeli taj prostor, koji će imati polivalentni karakter.

U jutarnjim satima služit će građanima kao prava tržnica, trbuh grada, a u večernjim satima može služiti i kao otvorena pozornica za organiziranje raznih kulturno zabavnih manifestacija.

image

S potpisivanja ugovora u Gradu Imotskom

Braco Ćosić

Vrijednost radova je 1,8 milijuna eura sa PDV-om, a na natječaju za izvođača radova najpovoljnija je bila firma TGT - Adriatik  iz Pule, čiji je predstavnik Emil Jakša potpisao ugovor o izvođenju radova zajedno s imotskim gradonačelnikom Ivanom Budalićem.

Zanimljivo je spomenuti da je, a kako su istaknuli Puležani, ovo prvi projekt kojega ova tvrtka radi u Dalmatinskoj zagori.

image

Vruja nakon rušenja bespravnih objekata

Vojko Bašić/Cropix

Pulska tvrtka već je radila na području Splitsko-dalmatinske županije. Prošle godine srušila je bespravno podignuto carstvo poduzetnika Stipe Latkovića na području Vruje.

Radovi bi trebali biti gotovi za 15 mjeseci, a sam početak radova, vjerojatno će pričekati završetak ovogodišnje turističke sezone.

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. lipanj 2024 15:59