StoryEditorOCM
Zagoratragikomično

Imotska krajina ne pamti ovakvu pljačku; doznali smo kako je otkriven dvojac koji se policiji skrivao ispod kreveta...

Piše Županija SD
8. listopada 2024. - 11:35

Vijest iz jučerašnjeg biltena Policijske uprave splitsko dalmatinske o osujećenoj namjeri provalnika na imotskom području izazvala je živo zanimanje naših čitatelja. Ključna je u tom izvješću policije bila rečenica da su policijski službenici pronašli dvojicu provalnika u kući u kojoj su izvršili pljačku i to - ispod kreveta.

E, sada, kada su provalnici iza brave i kada se savršeno zna tko ju je izvršio i da policija ima sve dokaze, vrijedno je bilo doznat tko su oni i kako su sve to isplanirali i pokušali realizirati.

Prvo, krađa bi se mogla okarakterizirati kao tragikomični čin, s obzirom na to da smo upoznati da su je izvršile osobe već dobro poznate policiji, znači iskusne u ovakvim radnjama, te činjenica da su se sakrili policajcima ispod kreveta. Kao u crtanim filmovima.

A cijela radnja uhićenja prema onome što smo doznali slijedeći policijski bilten izgledala je ovako.

U noći s petka na subotu negdje iza četiri sata izjutra dežurni u Postaji granične policije zaprimio je dojavu jednoga stanovnika Podbablja Gornjega iz zaseoka Gudelji, gdje je i jedna kuća obitelji Trutin, da je u njoj po svoj prilici u tijeku pljačka.

Četiri djelatnika PGP Imotskli u rekordnom vremenu stigli su ispred kuće. Tamo su zatekli mir, tišinu, zatvorena vrata i prozore kuće i sve je upućivalo na to da je možda poziv revnoga susjeda bio ishitren.

image
Snimio čitatelj

No, pravilno postupajući, njih četvorica su ipak u tišini ostali prikriveni, dok je susjed koji je vjerojatno i dojavio policiji svojim autom blokirao automobil kojim su vjerojatno došli provalnici. I onda nakon nekog vremena kada su iskusni policajci raspoređeni oko kuće u kojoj nitko nije živio, jer je vlasnik kuće, tek nedavno preminuo, na osnovu prisluškivanja ustanovili da u kući netko ipak ima, pa su se brzom intervencijom našli u kući.

image
Niksa Stipaničev/Ilustracija/Cropix

Dakako, slijedio je oprezni pregled prostorija, jer tko će znati tko se nalazi u mraku. Onda i iznenađenje jer su dvojica provalnika lijepo ležeći ispod kreveta detektirani i uhapšeni, a kod njih su pronađeni predmeti otuđeni iz kuće. I tu je priči kraj. E, ipak spomenusmo tragikomediju.

Ona se sastoji u tome da je jedan od provalnika iz istoimenog zaseoka već ranije poznat policiji, te da mu je, rekosmo susjed tek nedavno preminuo, što zaista itekako koincidira sa tragedijom. Drugi proovalnik je kompanjom prvoga. On je iz Glavine Donje kod Imotskoga, koji je svome frendu trebao biti pri ruci. Ono o komediji smo već spomenuli - skrivanje ispod kreveta nije uspjelo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. listopad 2024 11:35