StoryEditorOCM
Splitživot iza rešetaka

Zatvorenici na Bilicama paze što jedu, redovito vježbaju i mažu se kremicama, ali i strogo poštuju neku svoju hijerarhiju i kodeks časti: 'Sukoba ima, ali ima i lijepih stvari, evo baš pripremamo jedno vjenčanje'

21. listopada 2019. - 09:17

U ovom restoranu nema slow ni raw fooda, ni jastoga ni oborite ribe, skupocjenih jela, duge vinske liste, ni kapi žeste. Ali zato ima musake, junećeg sotea Stroganoffa, punjenih paprika i gulaša, tjestenina, kotleta, odrezaka na razne načine.

U zatvoru na splitskim Bilicama se baš dobro jede, toliko dobro da smo chefu kužine Draganu u šali rekli kako bi najradije provalili u prvu trafiku, pa se s izrečenom zatvorskom kaznom vratili opet na njegove lonce. Smije se i chef kuhinje na ovu dosjetku, godi mu da sedma sila tepa njegovu bečkom odresku u XXL verziji i odličnom restovanom krumpiru, koji su taj dan bili zvijezde ručka zatvorenika i zaposlenika.

– Neću pogriješiti ako vam kažem da bi ekipa ovih zaposlenika, pojačana s nekoliko zatvorenika koji tu svakodnevno rade, bez...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. studeni 2024 22:21