StoryEditorOCM
Splitkrenule prijave

ZA 10.000 € i Gattusu pada brada, prvi se javio za važnu humanitarnu aukciju: Nisam se brijao 20 godina, ali pazite...

Piše Split SD
24. listopada 2024. - 10:58

Split, Vinkovci, Pula… Od ove godine prijave brada i donacije su moguće i putem nove web stranice

Krenule su prijave za ovogodišnju Bradatu aukciju, a prvi prijavljeni koji će obrijati bradu u dobrotvorne svrhe je legenda svjetskog nogometa i trener HNK Hajduka, Gennaro Gattuso.

- Ponosan sam što sudjelujem u ovom izazovu jer je ovo jako važna humanitarna akcija. Dvadeset godina nisam obrijao bradu, ali u humanitarne svrhe ću to rado napraviti. Ali pazite, moramo skupiti bar deset tisuća eura i brijem se - pozvao je Gennaro Gatuso sve na donaciju za borbu protiv raka i brijanje njegove brade što jednostavno možete učiniti u nekoliko klikova na https://bradata-aukcija.com/bradonja/gennaro-gattuso/.

Bradata aukcija netipična je humanitarna akcija koja se održava po osmi put i u kojoj muškarci doniraju svoje brkove ili brade, a prikupljene donacije uplaćuju se lokalnim udrugama za borbu protiv raka.

- Bradata je pokrenuta u Splitu i do prošle godine je bila isključivo lokalna priča, prošle godine proširili smo se na sami istok Hrvatske, u Vinkovce, a ove godine pridružila se i Pula, rekao je Marko Sučić suosnivač Bradate aukcije gdje će sve biti održana akcija.

image
Saša Burić/Cropix

Bradata aukcija u Puli i Vinkovcima održava se zadnje subote u studenom, a u Splitu tjedan dana kasnije, 7. prosinca.

Uz samu aukciju organizira se cijeli niz “bradatih” događaja kojima se na zabavan način podiže svijest o važnosti muškog zdravlja te preventivnih pregleda koji spašavaju živote.

- Svaki događaj organiziran u sklopu Bradate vrijedan je dio mozaika koji nas gura korak bliže cilju da što veći broj muškaraca shvati vrijednost prevencije kod malignih oboljenja, nastavio je Sučić.

U skladu s time bit će organizirani i besplatni pregledi s novim prijenosnim ultrazvukom kojeg je Bradata aukcija donirala kako bi se pregled testisa mogao izvršiti bilo kada i bilo gdje.

image
Saša Burić/Cropix

Od ove godine svi se mogu prijaviti i putem nove web stranice www.bradata-aukcija.com.

- Najlakši način prijave je putem naše web stranice u koju upišete podatke, procijenite vrijednost svoje brade i sve što trebate je puštati bradu i ohrabriti prijatelje da se priključe s donacijama. Naravno, bradu možete prijaviti i putem društvenih mreža tako što ćetenam poslati podatke u inbox ili nas označiti u objavi, u kojoj ćete staviti sliku ili video s pozivom na brijanje vašeg ponosa, uz iznos za koji ste ga spremni obrijati, pojasnio je Siniša Šunjić suosnivač Bradate aukcije.

Svake godine Bradata aukcija ima sve veće ciljeve.

- Posebno nas veseli da smo ove godine u tri grada. Želimo prikupiti što više donacija za lokalne udruge protiv raka, imati više bradonja nego ikad, organizirati brojna različita događanja, pregledati najviše muškaraca do sada, a sve s jednim ciljem - da zajedno činimo dobro i pomažemo drugima, zaključio je Šunjić.

Zabava i kreiranje boljeg svijeta zaštitni je znak Bradate. Brkom, bradom ili donacijom možete se pridružiti putem www.bradata-aukcija.com.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. listopad 2024 10:59