StoryEditorOCM
Splitužas ispred centrala

VIDEO Splićani ispred kluba Central komentiraju dramu u kojoj je ozlijeđeno preko 20 mladih: ‘U sekundi pođe po zlu‘

Piše SPLIT SD
3. srpnja 2024. - 07:20
SD na licu mjesta
Krv ispred noćnog kluba ispred kojeg su stradali brojni mladi stranciVojko Bašić/cropix/Slobodna Dalmacija

- Ma šta da ti kažen, jutros kad san pročitala šta se dogodilo odma mi je slabo došlo. Jadna dica, nadan se da će svi bit dobro - priča nam umirovljenica dok čeka svoj autobus na stanici blizu mjesta nesreće ispred robne kuće "Prima Grad" jutro nakon nezapamćenog incidenta u Splitu.

- Nismo bili tu, ali smo preko prijatelja čuli što se dogodilo pa smo došli vidjeti kakvo je stanje, ne možeš vjerovati kako u sekundi sve može poći po zlu, nadam se da će se svi oni oporaviti, ma baš užas - ističu turisti koje smo zatekli kod razbijenog izloga s kojeg je palo staklo po desecima mladih stranaca ispred noćnog kluba "Central".

- Stvarno je strašna situacija, ja nisam vani toliko često, ali moji unuci budu ovdje na stanici svakodnevno, bude tu i na stotine djece kad je škola, zamislite da je palo po njima, ajme ne želim to uopće zamišljati - kaže nam umirovljenik Ivan.

Krv s pločnika je u međuvremenu isprana, staklo je skupljeno, sve to su odradili radnici "Čistoće" uz prisustvo policajaca.

Nakon noćne drame pred klubom, oglasili su se iz Centrala: ‘Osoblje je odmah priskočilo, svi su pomagali unesrećenima‘

Iz KBC-a doznajemo da su ispred ‘Centrala‘ stradali redom mladi Šveđani i Nijemci: ‘Teže je ozlijeđena 16-godišnjakinja‘

RANIJE:

Rano jutros, tragovi krvi govore kakva je tragedija za dlaku razbjegnuta nakon što se, navodno zbog naguravanja, u centru grada staklo sručilo na gomilu mladih oko ponoć i pol. Jutros na terenu policajci i radnici Čistoće koji skupljaju ostatke krhotina i ispiru krv s poda. 

Drama ispred noćnog kluba u Splitu: komadi stakla zasuli mlade, ozlijeđene čak 22 osobe! Policija otkrila uzrok nesreće

Na ulici su i kuferi iz Benettona, trgovine u prizemlju robne kuće Prime s koje je palo staklo po ljudima...

Podsjetimo, čak 22 osobe zatražile liječničku pomoć nakon nesreće ispred noćnog kluba "Central" koji se nalazi u sjevernom dijelu prizemlja objekta robne kuće "Prima Grad", u prostoru nekadašnjeg istoimenog kina.

- Jedna osoba je zadobila teške tjelesne ozlijede i zadržana je na liječenju u Kliničkom bolničkom centru. Ostale osobe su zadobile lakše ozlijede i puštene su nakon liječničke obrade. Prema do sada utvrđenom došlo je do puknuća staklene stjenke uslijed naguravanja većeg broja osoba prilikom ulaska u klub - naglasili su jutros  iz policije.

image

Krv ispred noćnog kluba ispred kojeg su stradali brojni mladi stranci

Vojko Bašić/cropix/Slobodna Dalmacija

Inače, Central je noćni klub koji se 2016. godine otvorio na mjestu istoimenog kina. U njega uglavnom izlaze mladi turisti, a incidenti su tamo već zabilježeni.

Posjetitelji ogorčeni na ‘Central‘: ‘Cure su ležale sklupčane na podu jer nisu mogle disati, prijatelj mi je vidio da su neki ljudi pregaženi. Mislili smo da ćemo umrijeti!‘

Objavljena snimka drame u Centralu: čuju se zvukovi sirena, vatrogasci evakuiraju ljude, predmeti rasuti po podu svjedoče o panici koja je zavladala u klubu

Na stranicama Kluba Central zasad nema nikakve obavijesti o sinoćnjem događaju, reklamira se novi party s DJ-em za večeras.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. srpanj 2024 10:03