StoryEditorOCM
SplitTEMELJITA OBNOVA

Veliko ulaganje u omiljeni splitski pazarić: ‘Sad smo mirni 20 godina, a postavit ćemo i solare...‘

Piše Ana Pivčević
11. rujna 2024. - 12:36

Punom parom radi se na uređenju pazarića na Plokitama. U siječnju ove godine počeli su temeljiti radovi na obnovi, a sada je na red došla i sanacija krova i staklarnika. 

image
Duje Klarić/Cropix

- Prije otprilike mjesec dana krenuli su radovi na sanaciji krova, nakon kojih ćemo biti osigurani 20 do 30 godina. Radovi su vrijedni 369.000 eura. Nakon sanacije krova plan je da Grad Split postavi solare, kao što se i do sada postavlja na školama. Riječ je o površini od tisuću i pol kvadrata - rekao nam je Siniša Gašparević, direktor gradske tvrtke "Parkovi i nasadi", koja brine i o tržnicama. 

image

Siniša Gašparević, direktor gradske tvrtke ‘Parkovi i nasadi‘

Vojko Bašić/Cropix

Radovi na sanaciji krova trebali bi biti gotovi do kraja zime. 

Podsjetimo, sređivanje Splićanima omiljenog pazarića počelo je u siječnju, kada je promijenjen betonski pod. Kako prodavači ne bi bili zakinuti, plato je bio podijeljen u dva dijela tako da su u svakom trenutku mogli prodavati svoje proizvode. 

Uređen je i asfalt, promijenjene su i instalacije te je napravljena nova odvodnja. Zasađeno je i 15 murvi koje će činiti prirodni hlad. Učenici Škole likovnih umjetnosti svojim umjetničkim djelima oslikali su zidove, a napravili su i unikatne keramičke pločice kojima su ukrasili kadu sa slavinom kojom se koriste kupci i prodavači. 

image
Duje Klarić/Cropix
image
Duje Klarić/Cropix
image
Duje Klarić/Cropix
image
Duje Klarić/Cropix
image
Duje Klarić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. rujan 2024 12:36