StoryEditorOCM
Splitjednosmjerna

Stanari splitskog kvarta luduju: ‘Ovo je besmisleno, 45 minuta vozači nisu mogli mrdnuti jer je čovjeku pozlilo!‘

Piše split sd
22. kolovoza 2024. - 13:26

Na Lokvama je prije tri mjeseca uvedena nova prometna regulacija kojom su Ulica Jurja Šižgorića i Alojzija Stepinca postale jednosmjerne, tako da se oko centralnog kvartovskog parka i osnovne škole napravio svojevrsni kružni tok.

Stanari Šižgorićeve pobunili su se zbog prometa na Lokvama, policija im dala za pravo. Banovina upada u dodatni trošak

Stanar Šižgorićeve ulice javio je portalu Dalmacija danas da su se posljednja dva dana dogodile situacije koje su rezultirale privremenom blokadom prometa. Prvo je u ponedjeljak pozlilo čovjeku u obližnjem parku, zbog čega je stigla i Hitna pomoć.

Ovako su u splitskom kvartu vozači primorani parkirati auta nakon nove prometne regulacije; opasno je i za pješake...

- Budući da je promet jednosmjeran, a sa strane nema mjesta, vozilo je silom prilika blokiralo promet za vrijeme intervencije. Momci s Hitne su vrlo postojano pomagali čovjeku i svaka im čast, no ovo je primjer besmislenosti aktualnog prometnog režima jer 45 minuta vozači nisu mogli mrdnuti - kazao je Splićanin za Dalmacija danas.

Druga situacija dogodila se u srijedu, kada je zbog radova došlo do zakrčenja prometa. Splićanin je upozorio da je jedna strana ceste pretvorena u parkirana mjesta, ali se vozila parkiraju i s druge strane.

Objasnio je da se situacije normalizirala tek kasno popodne kada su otišli i radnici, i istaknuo da im je ovo prometno rješenje samo donijelo probleme.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. rujan 2024 18:16