StoryEditorOCM
SplitJA SAM RODITELJ

Splitski roditelji sudjelovali u konferenciji: ‘Mame i tate žude za ovakvim događanjima, rana intervencija je ključ‘

Piše Split SD
29. svibnja 2024. - 21:33

Panel konferencija "Ajme, ja sam roditelj!" okupila čak 25 panelista i izvođača, te oko 100 odraslih sudionika i 30 djece. "Ajme lifestyle portal" organizirao je ovaj besplatni događaj 28. svibnja u Splitu te ponudio bogat program ispunjen stručnim panel raspravama o roditeljstvu, radionicama za djecu i zabavnim kvizovima s nagradama. 

Atmosfera na konferenciji bila je opuštena, ali istovremeno informativna. Sudionici su uživali u interakciji s panelistima, postavljajući pitanja i dijeleći svoja iskustva, što je dodatno obogatilo sadržaj događaja.

Konferencija je započela panelom “Ajme pokreni se!”. Stručnjaci Lana Marasović, Dara Bilić, Marija Guć Primorac te Nikolina Ječmenjak raspravljali o važnosti tjelesne aktivnosti od najranijih dana. Svaka generacija je sve više sjedilačka i sve manje aktivna, što se odnosi ne samo na odrasle već i na djecu od najranije dobi. Roditelji su dobili vrijedne savjete o tome kako poticati razvoj dječje motorike.

Panel, “Ajme začepi!”, usredotočio se na razvoj govora i prehranu. Poznati pedijatar prof. dr. sc. Vjekoslav Krželj, logopedica Emilija Ujević te nutricionistica Mia Martinac Babić podijelili su svoja stručna znanja i savjete o prepoznavanju i rješavanju eventualnih problema. Naglasili su važnost rane intervencije i educiranja roditelja.

Panel “Ajme je l‘ ovo normalno?” bavio se psihološkim aspektima roditeljstva. Sonja Buzov savjetnica za dojenje, postpartum doula i instruktorica masaže za bebe, psihologinja Jelena Birsa i psihoterapeutkinja Ivana Lipak raspravljali su o očuvanju mentalnog zdravlja roditelja u izazovnim situacijama.

Posljednji panel, “Ajme koja obitelj!”, donio je priče roditelja. Igor Drašković, Neda Zubović Mihaljević, Slavica de Jong, Nikolina Dukić i Marina Ramljak podijelili su svoje roditeljske (ne)zgode, pružajući prisutnima uvid u svakodnevne izazove i radosti obiteljskog života.

Dok su roditelji pratili panel rasprave, djeca su uživala u bogatom programu prilagođenom njihovom uzrastu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. lipanj 2024 09:36