StoryEditorOCM
Splitljutita olja

Splitska ‘Vampirica‘ ogorčena na komunalce: ‘Trebala je to biti ugodna večer, a onda su došli oni sa 6 zaštitara...‘

Piše SPLIT SD
9. lipnja 2024. - 23:01

Splićanka Olja Einfalt Mihovilović, poznatija i kao "splitska vampirica" se požalila kako je njezin subotnji izlazak s prijateljicama u Splitu završio kao noćna mora. Čak je pozvala građane na prosvjed ispred Banovine.

Njenu objavu prenosimo u nastavku:

"Sinoć je subotnji izlazak trebao biti prilika za opuštanje i uživanje, no završio je kao noćna mora. Moje prijateljice i ja krenule smo popiti piće i uživati u večeri u središtu Splita, no nismo mogle pronaći slobodno mjesto u kafićima. Odlučile smo sjesti na jednu od klupica i uživati u bezalkoholnom piću. Naša opuštena večer ubrzo se pretvorila u zastrašujući događaj.

U trenutku kada smo se udobno smjestile na klupici, došla je komunalna služba s dva službenika i šest zaštitara. Upozorili su nas kako ne smijemo piti na javnom mjestu i nastavili dalje. Zatim su se zaustavili kod para na sljedećoj klupici i odmah im naplatili kazne. Zgrožena njihovim postupkom, ustala sam i zatražila objašnjenje. Komunalni redar se jako razljutio, vratio se do naše klupice i inzistirao da ćemo i mi dobiti kazne jer pijemo alkohol, što nije bila istina. Odbila sam dati osobnu iskaznicu, zbog čega je pozvana i policija. Ubrzo se pojavilo još pet policajaca. Na kraju smo sve tri dobile kaznu od 150 eura.

Pitamo se, tko plaća sve te zaštitare i policiju za ovakve "zločine". Kamo ide naš grad kada je izlazak na piće postao luksuz koji si mnogi ne mogu priuštiti? Zar se netko sarkastično šali s nama kad kaže da je Hrvatska zemlja "full of life"?

Pogledajmo gradske plaže u Splitu. Stranci i domaći nemaju gdje uživati jer su Dioklecijanovi podrumi očišćeni, a plaža Žnjan zatvorena zbog radova. Naš gradonačelnik mogao je bolje organizirati radove, parcijalno zatvarajući dijelove plaže umjesto da cijelu plažu zatvori odjednom.

Pozivam sve građane da se organiziramo i dođemo ispred Banovine na sunčanje, jer očito nemamo puno izbora gdje se opustiti u Splitu. Ponesite nešto za piti, da naš gradonačelnik ima uvid u čemu se radi u bočicama. Neka vidi što mislimo o njegovim odlukama dok se sunčamo pod njegovim prozorom. Možda nam se i pridruži na "zabavi".

Na kraju, jedan zaštitar me pitao kada će biti moj idući performans, a ja sam mu rekla da ga upravo gleda, iako nije bio planiran. Split ima dušu koja se ne smije izgubiti, ovaj Grad zaslužuje više."

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. lipanj 2024 23:03