StoryEditorOCM
SplitLJUDI ISPALJUJU

Serijski razbijač devastira automobile u Splitu, stanari na rubu očaja: ‘Maltretira sve susjede, udružimo se u borbi!‘

Piše Stipe Šarić
1. kolovoza 2024. - 08:56

Na elektroničku adresu naše redakcije javio se čitatelj čiji je automobil bio žrtva napada vandala u Zvonimirovoj ulici. 

- U noći s 29. na 30. srpnja netko je u ulici kralja Zvonimira u volatu između kućnih brojeva 21 i 19 počinio kazneno djelo i oštetio automobil koji je bio parkiran na mjesto gdje se stanari nasumično parkiraju ako uhvate slobodno mjesto. 

Kako sam osoba s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću, ostavim vozilo parkirano jer moram u rukama nositi svoju malenu djecu do ulaza u portun. 

Nažalost, netko je na mom automobilu počinio veliku štetu, tako što je velikom silom slomio oba brisača koja se nalaze na automobilu starom godinu dana. Šteta je velika, i slučaj je prijavljen policiji, koja je odradila izvrstan posao slikajući mjesto zločina, kao i uzimanje dokaza na nastaloj materijalnoj šteti na automobilu.

image

Šteta na automobilima u Zvonimirovoj ulici nakon napada vandala

Privatni album

Ovo se nažalost ne događa prvi puta, ali sreća je ta što su sve snimile nadzorne kamere sa susjednog dućana i snimke se još čekaju od strane policije. S njima će se ići prema državnom odvjetništvu i kazneno goniti počinitelja koji već duže vremena maltretira sve susjede i stanare dvaju zgrada - otkriva nam naš sugovornik, pa nadodaje:

Također bih spomenuo štetu nastalu na nekoliko automobila u Zvonimirovoj ulici koji su bili bočno parkirani na označenim parkirnim mjestima. Naime, nepoznati počinitelj, koji je vjerojatno ista osoba iz prvog slučaja, redom je otkinuo desetak bočnih retrovizora na različitim automobilima.

image

Šteta na automobilima u Zvonimirovoj ulici nakon napada vandala

Privatni album

Molim sve susjede i druge ljude ako vide osobu koja je učinila kazneno djelo nanoseći štetu na tuđu imovinu da ga prijave policiji, kao i sve druge oštećene vlasnike automobila u Zvonimirovoj da štetu prijave policiji, tako da u ovu borbu protiv jednog neodgovornog pojedinca idemo zajedno - zaključuje frustrirano.

Oko cijele situacije kontaktirali smo PU splitsko-dalmatinsku, a odgovor koji smo dobili prenosimo u cijelosti.

- Možemo izvijestiti da je dana 30. srpnja oko 8.50 sati zaprimljena dojava o oštećenju jednog vozila.

Policijski službenici su odmah izišli na mjesto događaja i obavili očevid te je u tijeku daljnje kriminalističko istraživanje s ciljem pronalaska počinitelja.

Za sada nemamo evidentirane dojave o oštećenjima drugih vozila, osim navedenog - naveli su iz policije.

image

Šteta na automobilima u Zvonimirovoj ulici nakon napada vandala

Privatni album
image

Šteta na automobilima u Zvonimirovoj ulici nakon napada vandala

Privatni album
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. listopad 2024 20:32