StoryEditorOCM
SplitDI SU PARE?

Šef splitskog HDZ-a otkrio da državni revizori terete Puljkovu stranku: ‘Tko je pio i jeo na račun Grada Splita?‘

Piše SPLIT SD
4. srpnja 2024. - 08:53

Predsjednik splitskog HDZ-a i saborski zastupnik Tomislav Šuta na sjednici hrvatskog sabora prokomentirao je izvještaj državne revizije.

- Dostupni su izvještaji državne revizije koji se odnose na rad političkih stranaka. 60,4% političkih stranaka je dobilo bezuvjetno mišljenje dok je 39,6% političkih stranaka dobilo uvjetno mišljenje zbog određenih nedostataka u svom radu.

Jedan od najgorih primjera je politička stranka Centar čiji članovi se vole predstavljati kao najveće moralne vertikale, ali u praksi je to sasvim drugačije. Naime, građanima su obećavali transparentnost, a dali su im netransparentnost, obećavali su „zatvaranje špina“, a kao što vidimo, javni novac pod njihovom kontrolom curi na sve strane, što potvrđuje i nalaz državne revizije.

Nalaz ukazuje na to da su dostavljeni podaci o poslovanju stranke Centar netočni i da se ne slažu s poslovnim knjigama tj. ne temelje se na urednoj i vjerodostojnoj dokumentaciji pa ne znamo ni tko je sve bio korisnikom spornih računa (70.000 kn) za hranu i piće kao ni svrhu navedenih ugošćavanja.

Jednako netransparentno je objašnjen i trošak koji se odnosi na intelektualne i osobne usluge gdje se također ne navodi koja vrste usluge je korištena i na koga se navedeni iznosi odnose.

Državna revizija je također nedvojbeno utvrdila kako je Grad Split uplatio na račun stranke Centar 26.500 kn više od onoga što im je pripadalo čime je Puljak praktički sam sebi na štetu građana Splita isplatio 26.500 kn. Čak i ako je riječ o slučajnoj pogrešci, koja nije baš zanemariva, zanima me samo je li pogrešno uplaćen novac vraćen na račun grada Splita? - poručio je Šuta.

image

Tomislav Šuta

Saša Burić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. srpanj 2024 09:17