StoryEditorOCM
SplitU KVARTOVSKOJ ŠKOLI

Puljak posjetio školarce i otkrio broj prvašića u Splitu, komentirao i izvođenje himne: ‘Treba ih učiti domoljublju...‘

Piše Petra Klarić
9. rujna 2024. - 13:39

Gradonačelnik Ivica Puljak povodom početka nove školske godine posjetio je u ponedjeljak ujutro Osnovnu školu Žnjan-Pazdigrad. Kazao je da je u osnovne škole koje djeluju pod Gradom Splitom upisano oko 1440 prvašića, što je desetak prvašića manje nego prošle godine. 

- Danas počinje nastavna godina, ovdje smo da svim prvašićima, ne samo onima koji idu u ovu školu, zaželimo ugodan i sretan početak školske godine. Želimo im da im bude lijepo, da uče, rade, druže se i uživaju u školi jer oni su budućnost našeg grada. Grad Split, kao što znate, ulaže financijska sredstva i puno napora, u ovom trenutku obnavljamo i proširujemo nekoliko škola, napravili smo plan proširenja praktički svih škola u gradu Splitu kako bi za nekoliko godina nastava u svim školama u gradu prešla u jednu smjenu. Cilj nam je svoj djeci pružiti najbolje moguće uvjete za obrazovanje - rekao je Puljak.

image

Gradonačelnik Ivica Puljak

Saša Burić/Cropix

Novinarima je otkrio da je ove godine u prvi razred upisano otprilike 1440 prvašića, što je desetak prvašića manje nego prošle godine. Komentirao je i izvođenje himne, kaže da u tome ne vidi problem jer se to radilo svake godine do sada.

- Na početku priredbe će se odsvirati himna, kao i svake godine. Mislim da je to primjereno i mislim da djecu treba učiti domoljublju, treba ih učiti da je domoljublje pošten i predan rad, dobar odnos prema roditeljima, nastavnicima i kolegama... - rekao je.

image
Saša Burić/Cropix

Što se tiče već spomenute obnove i nadogradnje škola, kazao je da je prva na redu škola u Stobreču, a nakon toga u planu su i ostale škole na području grada.

Ravnatelj škole Željko Jurin otkrio je da je potražnja za produženim boravkom jako velika, ali oni mogu upisati samo djecu unutar svog upisnog područja. 

image

Sprema se i frizura

Saša Burić/Cropix

- Sve je spremno, a uzbuđenje je, kao što vidite, na samom vrhuncu. Imamo jako puno učenika, ovdje je i gradska vlast, mediji i samim time uzbuđenje je kod djece, roditelja i nas još intenzivnije. Ove godine u prvi smo razred upisali 87 učenika.

U ovoj školi svake godine upisujemo dva razreda s produženim boravkom, što je prilično nedostatno. Imamo problem da je priliv djece jako velik, s obzirom na to da susjedne škole nemaju produženi boravak, ali mi nemamo mjesta za upis djece izvan upisnog područja - kazao je ravnatelj. 

image
Saša Burić/Cropix
image
Saša Burić/Cropix
image
Saša Burić/Cropix
image
Saša Burić/Cropix
image

Gradonačelnik Ivica Puljak

Saša Burić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. listopad 2024 11:46