StoryEditorOCM
Splitkorak naprijed

Postignut dogovor koji spašava splitski ‘Promet‘; suvlasnici tvrtke napravili ključnu stvar, ali neće svi biti sretni...

Piše Split SD
13. lipnja 2024. - 15:42

Iz splitskog Prometa javljaju kako je na jučerašnjoj Skupštini javnog prijevoznika postignut ključan dogovor koji će značajno olakšati njegovo poslovanje.

- Suvlasnici "Prometa", odnosno općine i gradovi, odlučili su se za izmjenu metodologije izračuna dugovanja za 2023. godinu. Temeljem novih parametara, koje su općine i gradovi u suradnji s našim stručnim službama sami odredili, prihvatili su preostala dugovanja. Ukupna razlika dugovanja ostala je ista, ali je prema biranim parametrima drugačije raspoređena. Ovim dogovorom omogućeno je svim općinama i gradovima da, sukladno svojim mogućnostima, odrede dinamiku otplate tog duga za 2023. godinu.

image
Vojko Bašić/Cropix

Važno je istaknuti da se trenutna dugovanja, razlike i budući izračuni za male općine neće povoljno odraziti s obzirom na kilometražu i broj putnika. Stoga se očekuje da će, sukladno zakonskim odredbama, Splitsko-dalmatinska županija, s kojom su već započeti konstruktivni razgovori, pružiti podršku u rješavanju ovog pitanja - obavještavaju iz "Prometa".

image
Nikola Vilicć/Cropix

Naglašavaju kako ovaj dogovor predstavlja korak naprijed u osiguravanju stabilnosti i održivosti javnog prijevoza te pokazuje važnost suradnje između svih razina vlasti u rješavanju izazova s kojima se susrećemo.

Svakako valja istaknuti da se ne radi o reviziji, već o dobroj suradnji naših stručnih službi, gradova i općina kojima se i ovim putem zahvaljujemo na konstruktivnosti - zaključuju u javnom prijevozniku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. lipanj 2024 17:19