StoryEditorOCM
Splitpozlilo mu na otoku

Pacijent KBC-a Split bio na rubu smrti, a sad opet uživa u ribolovu: ‘Iz šestog pokušaja elektrošoka su me vratili...‘

Piše Sandra Barčot
20. lipnja 2024. - 11:57

"Vratio sam se živote... otjer‘o sam dane sive, imaš li za mene još ljepote, vratio sam se opet među žive". Ovo je nakon 9. svibnja 2024. godine pjesma za moj novi rođendan - započeo je priču strastveni ribolovac s Korčule Ivan Hudulin, želeći putem naše "Slobodne" zahvaliti se ljudima koji su mu spasili život.

- Usred Korčule, točnije na Plokati, ispred banke, mi je pozlilo. Doživio sam srčani zastoj, malignu aritmiju, bio sam mrtav! U tom trenutku do mene je bila samo moja punica Veronika Pecotić koja je sve to vidila i počela je zvati druge upomoć, te bih se ovim putem htio zahvaliti prvenstveno njoj kao i svima koji su se našli u tom trenutku na mjestu događaja. Veliko hvala i dr. Josipi Mićunović koja se našla baš u trenutku kada mi je bila pomoć najpotrebnija i iz banke je uzela defibrilator koji se tamo nalazio, te je počela s procesom oživljavanja. Hvala i timu HMP Korčula koji je u rekordnom roku stigao na čelu s dr. Antom Komparkom. Također se želim zahvaliti sestrama Ani Zlokić, Ani Pranjić i Neveni Bačić, kao i vozaču Srećku Siliću. Nakon šestog pokušaja elektrošoka oni su me uz veliki trud i muku, a najviše i uz Božju pomoć vratili u život i pripremili za prebačaj helikopterom u Split. Također se zahvaljujem osoblju koronarnih jedinica KBC Split, Firule i Križine, koji su pomogli u mom oporavku da se sretno i zdravo vratim kući - poručio je Hudulin, zahvaljujući svima redom u svoje ime, ali i u ime cijele njegove obitelji.

- Opet kuca strana lijeva i sretan sam jer znam: opet mi se pjeva! - kazao je za kraj Ivan Hudulin, još jednom sve nas podsjećajući kako je život izuzetno kratak i kako trebamo biti - dobri ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. lipanj 2024 12:15