StoryEditorOCM
Splittraje dvije godine

Odlične vijesti sa Sveučilišta u Splitu: kreće i diplomski studij novinarstva, objavljeni uvjeti i kvota

Piše Split SD
13. srpnja 2023. - 14:32

Prošle godine upisana je prva generacija budućih splitskih diplomiranih novinara, odnosno studenata preddiplomskog studija Komunikacija i medija. Sada stiže još jedna odlična vijest sa splitskog Sveučilišta - kreće i diplomski studij Novinarstvo u suvremenim medijima.

Senat Sveučilišta u Splitu je na današnjoj sjednici donio odluku o dopuni Plana upisa studenata u I. godinu sveučilišnih diplomskih te stručnih diplomskih studija u akademskoj godini 2023./2024., koja se odnosi na sveučilišni diplomski studij Novinarstvo u suvremenim medijima.

Sveučilišni diplomski studij Novinarstvo u suvremenim medijima traje dvije godine, a završetkom studija stječe se 120 ECTS bodova i akademski naziv magistar/magistra novinarstva.

Upisna kvota za I. godinu sveučilišnog diplomskog studija Novinarstvo u suvremenim medijima za akademsku 2023./2024. godinu iznosi 25.

image

Glavna urednica Slobodne Dalmacije Sandra Lapenda Lemo nedavno je održala predavanje studentima novinarstva

Paun Paunović/Cropix

Studij će moći upisati pristupnici koji su završili sveučilišni prijediplomski studij iz područja društvenih znanosti i stekli najmanje 180 ECTS bodova.

Sve detaljnije informacije bit će objavljene u natječaju na mrežnim stranicama Sveučilišta.

Senat je također na današnjoj sjednici potvrdio izbor nastavnika: prof. dr. sc. Ivan Bodrožić (KBF) na znanstveno-nastavno radno mjesto redoviti profesor u trajnom zvanju, prof. dr. sc. Nikola Koceić-Bilan (PMF) na znanstveno-nastavno radno mjesto redoviti profesor u trajnom izboru, izv. prof. dr. sc. Željko Hećimović (FGAG) na znanstveno-nastavno radno mjesto redoviti profesor i izv. prof. dr. sc. Igor Vujović (PFST) na znanstveno-nastavno radno mjesto redoviti profesor;

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2024 13:27