StoryEditorOCM
Splitsvake godine isto

Od jučer je već krenula navala na sirnice koje obožava cijeli Split; pogledajte ove redove...‘Pečemo ih svaki sat...‘

Piše Mia Uzinić
29. ožujka 2024. - 14:23

Navala na sirnice u Kriginovoj "Tradiciji" već je krenula pa su građani, na jutro Velikog četvrtka, formirali kolonu ispred poznate slastičarne. Do tradicije se u gradu pod Marjanom oduvijek držalo: na Uskrs po sirnicu, na Božić po mandulat, a na Svi svete po bobiće, a po sve navedeno u "Tradiciju". 

image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix

Već predviđamo scenarij koji ćemo u subotu vidjeti u Bosanskoj ulici jer su sirnice iz "Tradicije" brojnim Splićankama i Splićanima neizostavan dio blagdanskog stola. Braća Bartul i Vinko Kirigin otvorili su vrata ovog ikoničnog mjesta 1937. godine, a posao su naslijedili njihovi sinovi Miro i Dražen

image
Božidar Vukičević/Cropix

- Cijena manje sirnice je 2,20 eura, a veće tri eura. Dnevno ispečemo četiri do pet tura, a potražnja za sirnicama je barem tri puta veća. Ovih dana ćemo ih peći svaki sat od 10 do 14, a na Veliku subotu od 8 do 14 sati - kazali su  iz "Tradicije". 

Navijte rano budilicu ako želite ugrabiti sirnicu, rađenu po receptu starom više od 80 godina, za koju brojni smatraju da je najbolja u gradu. 

image


 

Božidar Vukičević/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. studeni 2024 13:50