StoryEditorOCM
Splitšta ćemo kuvat?

Nakon ‘žderačine‘, danas će dobro doći nešto laganije za ručak. Povirili smo na splitsku Peškariju, jedna vrsta odskače

Piše Mia Uzinić
2. siječnja 2025. - 11:20

Na Peškariji su odlučili produžiti novogodišnju proslavu, tako da je jutros za svoje banke stalo tek nekoliko peškaruša i peškadura. Od ponude definitivno izdvajamo palamidu za današnji ručak, a cijena joj je 10 eura za komad ili 15 eura za na fete. Radi se o ribi koja se lako čisti, a može je se pripremiti na brojne načine tako da je idealna i za početnike u kuhinji. 

image
Bozidar Vukicevic/Cropix

Nakon prejedanja tijekom blagdana dobro će svima doći nešto laganija spiza, a može se naći i moli s parangala za 14 eura, a ima i svježeg pauka za 16. Za one koji se baš žele počastiti tu je zubatac i kokot. 

image
Božidar Vukičević/Cropix

Nudi se i cipal za 10 eura, arbun osam, morski pas 12, salpe osam, a uvijek ima i slane srdele za 20 centi po komadu. S obzirom na to da je jučer bila Nova godina dobro je da ima ičega, a mi jedva čekamo da Peškarija zablista u punom sjaju! 

image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
image
Božidar Vukičević/Cropix
image
/Cropix
image
Bozidar Vukicevic/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
03. siječanj 2025 11:01