StoryEditorOCM
SplitSVE SMO ISTRAŽILI

Na udarnim benzinskim postajama u Splitu nema goriva po ograničenoj cijeni? Vozači ogorčeni: ‘Ovo je varanje kupaca!‘

Piše Frano Kiso
11. rujna 2024. - 07:47

Vlada je odavno ograničila cijene naftnih derivata, a distributeri su se unatoč negodovanju morali pomiriti s  formiranim iznosima benzina i dizela. Međutim, spas su pronašli u ponudu svojih premium goriva i često na nekim postajama možete pronaći više takvih pumpi nego onih iz kojih teče "normalna" nafta bez aditiva.

Tako nam se prošlog tjedna javio čitatelj koji se neugodno iznenadio kad je vidio da je na benzinskoj postaji ‘Lukoil‘ na splitskoj Sirobuji navodno nemoguće natočiti Eurosuper 95.

- Već par dana ne može naliti benzin Eurosuper 95, nego samo nude neki svoj Premium. Smatram da je to varanje kupaca i da čak postoji odredba da ako nisu u mogućnosti isporučiti to gorivo, moraju iduće dostupno prodavati po cijeni dotičnoga - kaže nam Splićanin napominjući da se slična praksa odvija i na ‘Lukoilu‘ na Putu Supavla.

image

Distribucijska praksa na postaji ‘Lukoila‘ u ulici Put Supavla

Čitateljica

- Dođem ja na postaju, vidim goleme natpise da se ispod toče sve vrste gorive, a kad tamo samo dvije i to skuplje - požalila nam se i druga Splićanka koja je svjedočila brojnim grintanjima vozača na spomenutoj stanici na Putu Supavla. Istina, na jednom je agregatu bilo je i običnog Eurosupera 95, ali na ostalima samo za 10 centi skuplja inačica. Prodavačica je samo slijegala ramenima kad joj se žena potužila, očito je naviknula na slične reakcije. Nije ona kriva...

Priupitali smo prozvani ‘Lukoil‘ što se događa na njihovim postajama, a obranili su se detaljnom evidencijom prodaje goriva na spomenutim lokacijama od 28. kolovoza do 1. rujna.

- Sasvim je netočna i zlonamjerna informacija da na našim benzinskim postajama Sirobuja sjever, Sirobuja jug i Poljud u Splitu nema opcije točenja benzinskog goriva Eurosuper 95 BS ili da ga nema u ponudi. U potpunosti poslujemo u skladu s Uredbom o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata - odgovaraju iznoseći konkretne brojke; prodali su 65.755 litara goriva Eurosuper 95 BS kroz ukupno 3271 naplaćeni fiskalni račun.

image

Evidencija prodaje goriva

Lukoil

Međutim, naš fotoreporter je zabilježio kako pojedine benzinske pumpe zaista nisu u funkciji i tek su nakon ponovnog upita priznali da je bilo kvarova.

image

Benzinska postaja ‘Lukoil‘ na Sirobuji

Ante Čizmić/Cropix

- Da, točno je da su utakački pipci goriva Eurosuper 95 BS br. 3 na brojilima agregata 7. i 8. benzinske postaje Sirobuja sjever u Splitu u kvaru, ali smo imali i imamo stalnu dostupnost iste vrste goriva na utakačkim pipcima br. 4 na brojilima agregata 3. i 4., što je vidljivo po evidencijama točenja goriva po agregatima, odnosno pipcima - kažu opet prilažu svoje brojke prema kojima se može zaključiti da su vozači zaista imali pristup benzinu ograničene cijene unatoč kvarovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
11. rujan 2024 07:48