StoryEditorOCM
SplitNISKI UDARCI

Lokalni političari zatražili pomoć od Splićana pa ih izvrijeđali: ‘Hajde pomozi, to ti je jedna piva manje u birtiji...‘

Piše split sd
5. srpnja 2024. - 07:47

Pomoć i solidarnost, tako je naslovljena objava na Facebook profilu kotara Trstenik preko koje su vijećnici zatražili od pratitelja da pomognu jednom sugrađaninu, branitelju kojemu je otežan pristup ‘Caritasu‘.

- Riječ je o gospodinu kojega bi trebalo prebaciti do Spinuta, do ‘Caritasa‘ po paket hrane. Naš susjed je branitelj koji živi od minimalne naknade te nije trenutno pokretan. Samo jedan dan vašeg vremena ovom čovjeku znači iznimno puno. Molimo vas za razumijevanje, solidarnost i malo onoga po čemu smo dobro poznati - zaključuju u objavu, uz napomenu da se paketi hrane dijele od ponedjeljka, od 9 do 11 sati.

Međutim, nije svima ‘sjeo‘ ovaj apel vijećnika i mnogi su pametno primijetili da su jednu ovakvu nesebičnu gestu mogli odraditi i sami političari umjesto da moljakaju ostale sugrađane.

- Pa šta se vi vijećnici ne zaletite, glupa vam je zamolba, parite nesposobni. A da vi pokažete malo solidarnosti? - nižu se komentari ispod objave, na što se raspištoljio Damir Barbir, predsjednik Gradskog kotara Trstenik.

- Zaposleni smo i jednostavno ne možemo. Očekujemo od tebe pomoć. To je vremenski samo jedna piva manje u lokalnoj birtiji, a može se puno pomoć - odgovara Barbir jednom komentatoru, na što su neki zamijetili da je ovo bio poprilično nizak udarac.

- Evo, ja ću pokupit paket i donit čoviku pa ću produžit na pivu u lokalnu birtiju. Vjerojatno znaš i da je voditelj ‘Caritasa‘ momak koji živi u kvartu pa ste možda mogli s njim dogovorit da ponese paket. Značku junaka solidarnosti neću preuzeti - replicira mu prozvani sugrađanin.

image
Facebook/Kotar Trstenik
image
Facebook/Kotar Trstenik
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2024 09:38