StoryEditorOCM
Splitradnici su na terenu

Korisnicima garaža u splitskoj zgradi stiže struja, podmireno dugovanje od skoro 6000 €! Stanari: ‘Odakle tolika cifra?‘

Piše Stipe Šarić
15. listopada 2024. - 15:12

Nakon što smo jučer objavili priču o tome kako je 90 garaža u Krstarici ostalo bez struje, javio nam se poveći broj stanara kako bi otkrili nešto više informacija o cijeloj situaciji.

Nevolje u velikoj splitskoj zgradi; bez struje ostalo 90 garaža, korisnici između sebe traže tko je nabio ogroman dug

Jedna od njih je Snježana Glibota Burica čiji je otac stanar navedene zgrade, te vlasnik dviju garaža.

- U garažama je, kao što ste napisali, prije nekih desetak dana isključena struja zbog nepodmirenog duga. Povodom toga održao se skup vlasnika garaža na kojem je predstavnik stanara pokazao popis koliko tko duguje. Neki imaju dug od 4 tisuće eura, a neki manje, ali ako je struja zajednička po kojem ključu su oni odredili tko je koliko potrošio?

image

Garaže u zgradi Krstarica isključene su iz strujne mreže zbog duga
 

Saša Burić/Cropix

Kraj očevog mi imena stoji dug od 737 eura, što nikako nije mala brojka. Stoga je kod blagajnika tražio specifikaciju duga, ali to nije dobio, već je uredno potjeran iz prostorije uz pogrdne riječi - govori nam naša sugovornica, pa nadodaje:

- Otac mi je vlasnik dviju garaža, jedna je unutarnja, a druga vanjska. U unutarnjoj već jako dugo imamo osobni priključak na struju, te svoje račune uredno plaćamo svaki mjesec.

Zbog toga mi nikako nije jasno kako se mogao nakupiti toliki dug. No, ako je već do njega došlo, zašto ga nitko nije upozorio na to, jer ovako uopće nije znao da je dužan. Svaki mjesec ide kod blagajnika platiti račune za vodu i ostalo, a on mu nikad nije napomenuo da treba platiti i dug za struju - 

image

Krstarica

Saša Burić/Cropix

Naša sugovornica nam je kazala i da ima još dosta stanara koji bi htjeli progovoriti o cijeloj situaciji, ali se boje.

- Otac mi je rekao da se ne miješam uopće u ovo da ne bih nastradala ili da nam netko ne bi oštetio automobile, ali ja ne mogu dopustiti da me netko pravi budalom. Mislim da je doista došlo vrijeme da se svi nesporazumi riješe. Čula sam se i s još nekim stanarima s kojima sam pričala o ovoj temi, ali svi su mi rekli da se ne žele petljati zbog vlastite sigurnosti - otkriva nam Snježana.

O cijeloj situaciji kontaktirali smo i "Stanoupravu" koja je upravitelj zgrade, ali oni su nam naveli kako garaže nisu pod njihovim upravljanjem.

A kako nam je za vrijeme pisanja ovog teksta potvrđeno iz HEP-a, dug vlasnika garaža u iznosu nešto manjem od 6000 eura u Krstarici jutros je podmiren, te bi se struja vrlo brzo trebala ponovno uključiti. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. listopad 2024 18:54