StoryEditorOCM
SplitHOROR NA ASFALTU

Zapalio se ‘Prometov‘ autobus usred vožnje u okolici Splita! ‘Pokvario se, pokušavali smo ga srediti, a onda je planulo‘

Piše S. Ša.
5. srpnja 2024. - 09:38

Autobus splitskog "Prometa" zapalio se jutros tijekom vožnje.

Vatra je planula na vozilu marke "Iveco", na županijskoj cesti u mjestu Blizna Gornja u trogirskom zaleđu. Riječ je o jednom od trenutno starijih autobusa u "floti" gradske tvrtke.

- Nažalost, jutros je došlo do incidenta s jednim od naših autobusa proizvedenih 2012. godine. Vozilo koje je sinoć ostalo u kvaru u Blizni Gornjoj, zapalilo se prilikom premještanja vozila na sigurno mjesto za otklanjanje kvara.

Želimo naglasiti da u trenutku požara nitko od putnika nije bio u autobusu, te da sigurnost ostalih sudionika u prometu nije bila dovedena u pitanje. Početna istraga pokazuje da je uzrok požara najvjerojatnije kvar na elektroinstalacijama.

Važno je napomenuti da se ne radi o ljudskoj pogrešci, već isključivo o tehničkom kvaru.

Naša tvrtka kontinuirano radi na održavanju i sigurnosti vozila. Iako su ovakve situacije iznimno rijetke, neki kvarovi su neizbježni. Još jednom naglašavamo da autobus nije bio na liniji te kako nitko od putnika nije bio u autobusu, no svakako nije prizor koji je reprezentativan te se ovim putem ispričavamo zbog neugodnosti - naglašavaju iz "Prometa".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. srpanj 2024 10:50