StoryEditorOCM
Splitopleli po puljku

HDZ-ovci grintaju zbog dužine sjednica Gradskog vijeća: ‘Nemojmo se baviti sitnim noćnim dogovorima. Milijarde čekaju‘

Piše HINA
4. lipnja 2024. - 17:56

​Komentirajući posljednja aktualna događanja u Splitu i jučerašnju sjednicu Gradskog vijeća, koja se produljila do kasno u noć, predsjednik gradskog HDZ-a Tomislav Šuta je u utorak rekao da to za njih predstavlja političko nasilje nad institucijama gradonačelnika Ivice Puljka.
​Šuta tvrdi da su maske pale i da od dosadašnjeg Puljkovog narativa da se u gradu uvodi red oni vide da vlada nered, kao i da javni novac curi na sve strane. Najbolji primjer u cijeloj priči je HNK u kojem je gradonačelnik dobio sve ovlasti da njime upravlja, a pokazao je palac dolje struci. 

image

Tomislav Šuta

Vojko Bašić/Cropix

- Gradonačelniku Splita ni u jednom trenutku nije stalo do grada. U kasnim noćnim satima se donose izmjene odluke o osnivanju važnog Zavoda za urbanizam, kao i dodjela koncesija na pomorskom dobru. Važno je reći da od gradske uprave ne vidimo ni jedan novi ključni projekt koji se događa već nesposobnost, loše upravljanje, a jedino što se u Splitu događa su županijski i projekti Vlade - rekao je Šuta.

Župan Blaženko Boban gradskoj upravi, ali i drugim lokalnim zajednicama predlaže da se uhvate posla jer im je na raspolaganju jako puno financijskih sredstava EU, a najbolji primjer za to su investicije Splitsko-dalmatinske županije. 
- Pred nama su milijarde eura. Iskoristimo ih. Nemojmo se baviti sitnim noćnim malim dogovorima i donošenjima odluka na štetu građana, a za osobnu ili obiteljsku korist nego se bavimo pripremama projekata.

image
Joško Ponoš/Cropix

Bitno je i da građani u nedjelju izađu na izbore jer to je uvjet da svima, bez obzira u kojoj lokalnoj zajednici je tko na vlasti, projekti budu na pladnju samo se treba pripremiti dokumentacija - poručio je Boban.
​Građane je na izbore pozvao i predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Ante Sanader​ rekavši da jedino tako mogu ne dati priliku nesposobnoj vlasti u Splitu i koaliciji SDP- a i Centra koja se nudi narodu za europske izbore. Jer kada se vidi kako funkcionira sustav u Splitu, onda se zna koliko uspješni mogu biti sutra i na europskoj razini, istaknuo je Sanader.
- Na njihovoj nedavnoj konferenciji u Splitu smo čuli prazna obećanja. HDZ je u svojoj matičnoj Europskoj pučkoj stranci postigao velike rezultate, kako na europskoj tako i na hrvatskoj razini.

image
Joško Ponoš/Cropix

Vidjeli ste da smo uključili novu transeuropsku novu liniju prema Splitu što je uspjeh Andreja Plenkovića i njegove snage u EU -izjavio je Sanader.
Dodao je kako ne smijemo dopustiti da se u EU provuku ljudi koji će gledati svoj interes i plaću zbog čega apelira na građane da u što većem broju u nedjelju izađu na birališta, te da daju podršku HDZ- u, te obitelji Europske pučke stranke, što je najbolja garancija da će se i u Hrvatskoj realizirati dobri projekti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. lipanj 2024 17:58